Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Станислав Генчев: Нямам притеснения, че ме сравняват с най-добрите треньори в историята на Левски

07 септември 2024, 11:26 часа • 956 прочитания

Станислав Генчев не се притеснява, че го сравняват с най-добрите треньори в историята на Левски. Това заяви самият той в интервю за колегите от „Тема спорт“. Той бе категоричен, че е по-добре да го сравняват с най-добрите, вместо с тези, които са минали през отбора без да оставят следа.

Станислав Генчев също така сподели, че Левски трябва да се цели високо – спечелване на титлата в Първа лига или Купата на България. Според него само това се брои за успех при „сините“. Всичко друго пък ще бъде провал.

„Всичко освен титла или купа ще бъде провал“

Левски

„Най-важното нещо за мен е да благодаря след тези 100 дни на привържениците на Левски, защото малко са треньорите, които са получавали такова спокойствие и доверие от тях. Вече съм много по-разпознаваем и вниманието на запалянковците ме радва и ласкае. Но си давам и сметка, че другата страна е свързана с големи очаквания, които трябва да оправдаем с отбора“.

„Нямам и притеснения, че ме сравняват с най-добрите треньори в историята на Левски. Това не ме напряга. Предпочитам да ме сравняват с тях и да има очаквания, вместо с треньори, които са минали от тук без да оставят никаква следа“.

„Давам си сметка, че успех в Левски е, само ако спечелим титлата или Купата на България. Приятели ми казват, че след миналия сезон, когато отборът остана четвърти и не се класира в Европа, ако завършим втори или трети и играем в евротурнирите, това ще е добре. Не е така. Всичко освен титла или купа ще бъде провал“, каза Станислав Генчев.

Вчера пък бившият вратар на Левски Пламен Андреев заяви, че този сезон "сините" със сигурност ще са в Топ 2 на Първа лига.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес