Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Левски разката Локомотив София на старта на Първа лига, „разочарование“ на Генчев блести с два гола (ВИДЕО)

20 юли 2024, 23:16 часа • 3934 прочитания

Левски стартира по отличен начин сезона в Първа лига, след като се наложи над Локомотив София с категоричното 6:1 като гост. В герой за „сините“ се превърна офанзивният полузащитник Джавад Ел Джемили, който бе нарочен за „разочарование“ и дори се заговори за неговото напускане на „Герена“.

Петте гола паднаха преди почивката

Локомотив София стартира ударно срещата и поведе още в 5-ата минута. След добро центриране в наказателното поле на Левски Анте Аралица бе оставен непокрит и с удар от близка дистанция се разписа за 1:0.

Левски успя бързо да се върне в срещата и още в 12-ата минута изравни. Попадението бе дело на Алекс Колев, който се разписа с глава след подаване на Майкон. Девет минути по-късно „сините“ направиха пълен обрат. Алдаир направи страхотен пробив между няколко човека от отбраната на Локомотив и с премерен удар матира Александър Любенов.

В първата минута на добавеното време Левски поведе с 3:1. Ел Джемили стреля силно от разстояние, като топката срещна десния страничен стълб на вратата. Тя се върна в краката на халфа, който от близко разстояние я прати в мрежата на Локомотив. Само 120 секунди по-късно Левски поведе с 4:1. Точен отново бе Ел Джемили, който се разписа след отлично подаване на Алекс Колев с глава.

Левски продължи да натиска и след почивката

⚽Левски победи като гост Локомотив София с 1:6 в първи двубой за двата тима през новия сезон в Първа лига. 🏟Домакините...

Posted by ПФК ЛЕВСКИ / PFC LEVSKI on Saturday, July 20, 2024

След почивката Левски продължи да натиска и Цунами бе близо до попадение, но ударът му с глава бе отразен от Любенов. След това играта на няколко пъти бе прекъсвана заради запалени от феновете на двата тима димки. Това повлия на темпото и рядко се стигаше до опасни положения пред една от двете врати.

Около четвърт час преди края на редовното време играта отново бе спряна, след като един от осветителните стълбове угасна. След известно забавяне мачът бе подновен. В 84-ата минута Асен Митков можеше да се разпише, но не успя да преодолее Александър Любенов.

Малко по-късно Александър Колев стреля опасно с глава, но не успя да реализира второто си попадение в срещата. В даденото от съдията продължение Карлос Охене се разписа за 5:1 за "сините. Няколко минути по-късно Сангаре реализира за крайното 6:1.

По-рано днес Локомотив Пловдив победи трудно Арда в мач с два червени картона и отменен гол.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес