Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Христо Стоичков: Георги Иванов има добри виждания за бъдещето си като президент на БФС

19 август 2024, 11:07 часа • 799 прочитания

Легендата на българския и световен футбол Христо Стоичков даде подробности за новата си длъжност във ФИФА и каза как е получил предложение за работа. Камата смята, че Георги Иванов има добри виждания за бъдещето си като президент на Българския футболен съюз. Великата осмица пожела на бившия голмайстор на Левски да не се огъва пред никого.

Христо Стоичков обясни за новия пост във ФИФА

"Разговорите с ФИФА не са от вчера. За първи път имах възможност да говоря с Джани Инфантино по въпроса на световното първенство в Катар в края на 2022 година", заяви Стоичков, който разказа за взаимоотношенията си с Инфантино преди колегите от "Труд". "Разбрах, че футболът е в кръвта на Инфантино, както и в моята", допълни той.

ОЩЕ: Двама големи: Христо Стоичков и Стефка Костадинова са горди от България на Игрите в Париж (ВИДЕО)

Христо Стоичков

Стоичков може да има собствен офис в Париж

"На "доброжелателите" ще им кажа само едно - името Христо Стоичков винаги ще значи нещо във футбола. С Джани Инфантино сме си стиснали ръцете и това означава повече от всичко. Дори иска да имам свой кабинет в новия офис на ФИФА в Париж. Още уточняваме някои подробности около моята длъжност. Със сигурност ще бъде свързана с Източна Европа и развитието на футбола в района. Инфантино много държи нивото на инфраструктурата да се повишава, да няма огромна дупка със западния свят", обясни Камата.

Кавалерът на "Златната топка" се определи като един от милиардите поданици на Цар Футбол

"Иска да има голям футбол в България и не спира да ме разпитва защо нямаме отбор за световно. Мисля, че в това отношение най-много мога да съм полезен. А каква длъжност заема Христо Стоичков? Наричат ме Кавалер на „Златната топка“. Аз пък се наричам един от милиардите поданици на Цар Футбол. Той ми даде всичко в живота и аз искам да върна жеста", не скри той.

Стоичков пожела на Иванов да не се огъва пред никого

"Знам колко много проблеми има в родния футбол. И мечтая за времена, в които нашите отбори отново ще имат сериозно присъствие в европейските турнири. Затова трябват бази, условия. ФИФА иска да помогне на всички - българи, сърби, румънци, молдовци... Да не изброявам всички. На конгреса на централата в Банкок говорихме с Георги Иванов. Той има добри виждания за бъдещето си като президент на БФС. Пожелавам му да ги осъществи и да не се огъва пред никого", каза още Христо Стоичков.

ОЩЕ: Христо Стоичков посочи своя фаворит за "Златната топка"

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес