Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Гонзо: Загубата с 0:5 не е позорна, не вярвам футболистите да са играли хазарт

24 октомври 2024, 16:30 часа • 421 прочитания

Президентът на Българския футболен съюз Георги Иванов - Гонзо коментира някои от актуалните теми в българския футбол. Гонзо говори пред медии във Велико Търново, където откри тренировъчно игрище. Президентът на БФС отказа да определи загубата с 0:5 от Северна Ирландия като "позорна" - и напомни, че треньорът Илиан Илиев има само една загуба за 10 мача, а България все още има шансове за първото място.

За Гонзо 0:5 е сериозен резултат, но не и позорен

"Чак позорна не мога да я определя. Вярно е, че 5:0 е доста сериозен резултат. Треньорът няма смисъл да го коментираме. Илиан Илиев е няколко пъти Треньор на годината, от десет мача имаме една загуба. Има още два мача, в играта сме, ще имаме шансове да сме на първо място. Трябва да спечелим и двата двубоя, в битката сме", заяви Георги Иванов.

Играли ли са националите хазарт вечерта преди мача със Северна Ирландия?

Той коментира и медийни информации, че футболистите от националния отбор са играли хазарт вечерта преди двубоя със Северна Ирландия. "Не вярвам на историите за хазарта, че са играли футболистите. Това са несериозни работи, за да ги коментирам", заяви той. А след това премина и към актуалната тема от дербито между Левски и ЦСКА, където БФС глоби двата клуба на обща стойност над 16 000 лева.

Георги Иванов - Гонзо

Глобите за дербито Левски - ЦСКА са по правилата

"Преди началото на всеки сезон ние приемаме нормативни документи, които са дисциплинарен правилник и всеки клуб е запознат. Има закони и правила, дали са хубави, или не – такива са. Глобите не са, за да наказваме някого. Никой не си измисля. Така, като ме гледате, дали съм рекетьор?", заяви Гонзо, отговаряйки на позициите на президента на Професионалната футболна лига Атанас Караиванов и на футболния клуб Левски.

Щом Левски има желание за съд, нека го направи, призова Гонзо

"Питайте този, който е написал това нещо. Ние работим честно и почтено, даваме равен шанс на всеки. Когато някой наруши правилата, нормално е да има глоби", добави още Иванов, като коментира и заплахите на бившия му клуб Левски да си търси правата по съдебен път. "Щом имат желание за съд, нека го направят. Ние работим по документи, тяхно право е да ни съдят."

"Възможно е отделянето на професионалния футбол, но сме дали срок от година и половина, за да видим как ще функционира всичко. Не бързаме за никъде. Ще видим и ще преценим кое е правилното", завърши Георги Иванов.

ОЩЕ: БФС отговори на атаките: Крайно разочаровани сме от Левски и Караиванов

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес