Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Дисципът затвори Сектор Б и глоби Левски с над 15 бона, ЦСКА плаща с хиляда по-малко

19 октомври 2023, 13:51 часа
Реклама

Дисциплинарната комисия към Българския футболен съюз най-накрая взе решение какви наказания да наложи на столичните грандове Левски и ЦСКА след Вечното дерби между двата тима в началото на октомври. Тогава феновете на „сини“ и „червени“ се целиха с ракети, а привърженик на „армейците“ бе ударен с пиротехническо средство и трябваше да бъде откаран в болница.

Сериозен удар по "сините" 

ЦСКА Левски Рикардиньо Джонатан Линдсет Марселино Кареасо Асен Митков

Днес Дисципът към БФС реши да затвори частично стадион „Георги Аспарухов“, а именно Сектор Б. Също така Левски отнася 10 хиляди лева глоба за уцеления фен на ЦСКА. „Сините“ имат и още 5300 лева финансови санкции за поведението на своите привърженици, както и трябва да платят щетите нанесени от тях на Националния стадион „Васил Левски“.

ЦСКА се отърва само с глоба 

Фенове на ЦСКА

ЦСКА също отнесе сериозно наказание след мача с Левски. „Червените“ са глобени с 14 300 лева. Санкциите са наложени заради изстреляните от феновете на тима ракети, както и заради възпламеняване на факли, димки, хвърлени бомбички по пистата, както и за неспазване на изискванията за осъществяване на надеждна охрана на футболната среща.

По-рано днес в Левски получиха отлични новини, след като трима от бразилците се сдобиха с българско гражданство.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес