Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ЦСКА и нестихващата тема със стадион "Българска армия" - каква е истината?

12 декември 2021, 08:00 часа
Реклама

Историята с желанието на ЦСКА да получи стадион "Българска армия" може да влезе в учебниците като една от най-дългите "саги" в българския спорт. "Червените" обаче не изглеждат по-близо до тoва, а дори напротив - оказва се, че клубът дължи пари в момента на "Сердика спортни имоти". 

Съоръжението е далеч от най-добрия си вид, няма как да вземе лиценз за европейски мачове, а когато стане въпрос за задълженията на ЦСКА за стадиона, от клуба отговарят по нелеп начин. И сагата продължава. 

Задълженията на ЦСКА 

"Още малко ще почакаме ЦСКА. Лятото се виждахме, говорихме, уж се разбрахме, а оттогава - ни вопъл, ни стон. Никой няма да ги спре да ползват стадиона, но всичко си има едно положение, от което нататък няма накъде", заяви министър Кузманов относно "Армията". 

Въпреки че не се ангажира с цифри, служебният министър на спорта подчерта, че през лятото е имало среща с представители на ЦСКА и "Сердика спортни имоти", на която на "Червените" са показани документи със задълженията, които трябва да бъдат изплатени. Оттогава насам диалог между двете страни няма. 

"Министърът на спорта е принципал на имотите на младежта и спорта. Това всичко е държавно. Аз отговарям за държавата. Това не са мои имоти, така че аз не мога да стоя и да чакам", обоснова се Кузманов. 

Изместване на фокуса от страна на ЦСКА 

Когато ММС обяви, че "червените" дължат пари за стадион "Българска армия", ЦСКА отговори със скандална декларация на собствения си сайт. Кузманов обаче не смята да влиза в подобен диалог. "Това, което сега си говорим, довечера ще получа още някоя гнусотия за това, че ЦСКА ми е в устата. Питате ме, отговарям. Какво, да си мълча ли? Спортът ме е научил на феърплей. Тук няма скрито - покрито. Тук става въпрос за държавата". 

В декларацията си клубът не спомена нищо за задълженията, които клубът има. 

Всичко, което министър Кузманов имаше да каже за стадион "Българска армия" пред Actualno.com, вижте във видеото: 

Иво Вецев
Иво Вецев Отговорен редактор
Новините днес