Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ботев Пловдив награждава Душан Керкез с нов договор

15 май 2024, 22:23 часа • 1280 прочитания

Ботев Пловдив ще предложи нов договор на треньора на тима Душан Керкез. Това заяви мажоритарният собственик на „канарчетата“ Антон Зингаревич след триумфа за Купата на България. Както е известно „жълто-черните“ спечелиха отличието, след като се наложиха над Лудогорец във финала.

Зингаревич сподели, че е много доволен от начина, по който работят треньорите и играчите в отбора. Руският бизнесмен допълни, че е убеден, че Душан Керкез ще преподпише договора си с Ботев и ще остане начело на тима и през следващия сезон.

Настоящото споразумение на босненския специалист изтича след края на кампанията и до последно не се знаеше дали ще му бъде предложено да остане.

„Керкез със сигурност ще подпише“

Антон Зингаревич

„Много сме щастливи. Казах, че искаме да спечелим нещо, взехме Купата. Надявам се, че ще спечелим още трофеи. Сезонът ни беше труден от самото начало и затова тази купа е специална. Треньорският щаб и играчите работят страхотно заедно. Когато Керкез дойде, почувствах, че играчите показаха обединение, но и са освободени“.

Керкез свърши невероятна работа. Още преди финала имахме разговори за нов договор. Той ще подпише със сигурност. Трябва да подобрим отбора през лятото. Знаем къде сме, знаем, че ще бъдем следващия сезон в Европа. Феновете дадоха най-голяма подкрепа на отбора. Щастливи сме да имаме такива привърженици“, каза Зингаревич.

След триумфа на Ботев за Купата пък стана ясно, че Левски е аут от Европа през новия сезон.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес