Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Местните избори в Македония най-вероятно ще са на 15 октомври

21 юли 2017, 14:45 часа
Реклама

Председателят на македонския парламент Талат Джафери заяви, че е доволен от работата на събранието, въпреки събитията от 27 април, когато бе неговия избор за председател. Ако всичко върви по план на 6 август може да се обяви датата за местните избори, след което парламентът може да излезе в отпуск, казва той пред Македонската информационна агенция.

"Въпреки събитията, които станаха в парламента, мога да кажа, че съм доволен от онова, което се направи досега. Става въпрос за моето решение Събранието да представи друга картина пред обществеността за работата си - прозрачност и включване на всички в работата на парламента. Стартирах идеята за провеждане на пленарни заседания в присъствие на гражданите първоначално с активисти на парламентарните партии.

В бъдеще то ще продължи със заявки на граждани да участват в сесиите", казва Джафери. По отношение управляващи - опозиция Талат Джафери смята, че успява да регулира положението. "Мисля, че е направена стъпка и опозицията да види своята роля и принос в работата на парламента. Смятам, че сме в правилната посока и това може още да се разработи", казва той, цитиран от БГНЕС.

По отношение на местните избори Джафери смята да издаде указ на 6 август и ако всичко върви по план те да се проведат на 15 октомври. "Ако така вървят нещата 6 август е датата, на която мога да насроча местните избори, за да започнат да текат сроковете и да се извърши организацията по тях до началото на предизборната кампания на 25 септември", каза Джафери.

Милена Славкова
Милена Славкова Отговорен редактор
Новините днес