Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Понеделнишка сладост или рецепта за бързо брауни

27 април 2020, 14:04 часа • 12605 прочитания

Понеделник е, #вкъщи сме. Началото на новата седмица е време да приготвим нещо, което допълнително да подслади този факт. Сещаме се за една съвършенно проста и още по-вкусна рецепта за брауни.

Какво ви е нужно?

250 гр. шоколад (най-добре около 70% съдържание на какао)

250 гр. масло

200 гр. захар

4 яйца

2 препълнени супени лъжици брашно

2 супени лъжици какао

Как става?

Начупвате шоколада на парченца и го смесвате с бучките масло. Разтопявате ги на водна баня. Ако нямате подходяща купа, може да го направите и директно в тенджера, какъвто беше и нашия случай. Трябва да сте внимателни обаче - задължително топете на бавен огън и бъркайте постоянно, за да не загори или заври. След като се разтопят добавяте една щипка сол.

В друга купа разбивате захарта и яйцата, докато станат на пяна. После добавяте брашното и какаото и продължавате да бъркате. Когато стане хомогенна смес добавяте и разтопените шоколад с масло. Отново бъркате докато получите хомогенна смес.

За да си спестим малко чистене и за да е по-лесно изваждането на брауните, ние поставяме хартия за печене в тава и изливаме в нея.

Пече се 30 минути на 180 градуса с вентилатор. Когато го извадите, на пръв поглед може да изглежда недоопечено, но няма страшно. Оставете го да престои половин часа, ще се стегне само и ще постигнете любимия ни ефект на хрупкава коричка и мека вътрешна част.

Може да сервирате със сладолед по вкус (ние предпочитаме ванилов) или пък кисело мляко.

Ако рецептата ви е харесала, споделете ни ваши любими лесни сладкиши на athome@actualno.com 

Рая Йорданова
Рая Йорданова Отговорен редактор
Новините днес