Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Заради обстрела чуждестранни журналисти напускат Степанакерт

05 октомври 2020, 09:05 часа
Реклама

Голяма част от чуждестранните журналисти напуснаха Степанакерт, след като неформалната столица на Нагорни Карабах беше подложена на обстрел, съобщи РИА Новости.

Много от снимачните екипи са напуснали града с такси или с автобуси, организирани от местните власти. Представителите на чуждестранните медии са се съсредоточили в Горис – град в Южна Армения на границата с Нагорни Карабах. Арменските власти са поели ангажимент да организират там пресцентър.

Съобщава се, че в Степанакерт все пак са останали журналисти, които не напускат града, а отразяват разрушенията в неговите предели. Сред тях има много арменски, руски, френски, испански и естонски репортери.

В събота и неделя срещу Степанакерт бяха нанесени няколко артилерийски и въздушни удари, които засегнаха жилищни сгради, както и сградите, в които се помещават „Карабах телеком”, електрически подстанции и сградата на Министерството на извънредните ситуации. Интернет връзката беше частично прекъсната, затворени бяха голяма част от магазините и заведенията, а жените и възрастните хора се опитват да напуснат Карабах в посока Армения.

Междувременно армията на Нагорни Карабах съобщи, че очаква нова операция от страна на въоръжените сили на Азербайджан.

Спасиана Кирилова
Спасиана Кирилова Отговорен редактор
Новините днес