Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Русия не възнамерява да се меси във вътрешните работи на Сирия

25 януари 2016, 17:13 часа • 2740 прочитания

Русия не се готви да се меси във вътрешните работи на Сирия. Нейната задача е само да помогне на легитимната власт на тази страна да се справи с тероризма, заявил руският президент Владимир Путин, цитиран от РИА Новости.

В понеделник държавният глава гостувал в Северокавказкия университет и поговорил със студентите. Сред участниците бил и сирийски студент, който благодарил на Путин за подкрепата на правителството в борбата с тероризма, а също за възможността от получаване на образование в Русия.

"Вие знаете, че по никакъв начин не се готвим да се месим в държавното устройство, в решаването на проблемите, които стоят пред Сирия и други страни от региона. Нашата задача е само да помогнем на вашия народ, да помогнем на ръководството на легитимната страна, в дадения случай Сирия, да се бори с тероризма, да ликвидира терористите на сирийска земя", заявил Путин.

Той изразил надежда, че чуждите студенти, включително от Сирия, ще приложат по най-добрия начин знанията, получени в Русия, за възстановяването на своята страна.

От 30 септември Русия по молба на президента Башар Асад започна да нанася в Сирия точни авиоудари по обекти на "Ислямска държава" и "Джебхат ан Нусра".

За това време Въздушно-космическите сили с участието на кораби от Каспийската флотилия и подводницата „Ростов на Дон“ на Черноморския флот са унищожили няколкостотин терористи и хиляди техни обекти.

Антония Михайлова
Антония Михайлова Отговорен редактор
Новините днес