Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Израел мобилизира още резервисти. Как израелските спецчасти проникваха незабелязани

01 октомври 2024, 17:17 часа • 1279 прочитания

Израелските военни съобщиха днес, че мобилизират четири допълнителни бригади резервисти за оперативни мисии по северната граница с Ливан.

"Това ще позволи продължаване на оперативната дейност срещу терористичната групировка "Хизбула" и постигане на оперативните цели", се казва в изявление на израелските отбранителни сили ЦАХАЛ.

Десетки рейдове на спецчастите

Още: "Северни стрели": Израел започна ограничени операции по границата с Ливан (ВИДЕО)

Същевременно стана ясно, че от 7 октомври 2023 г. до началото на снощната наземна операция срещу Южен Ливан от спецчастите на Израел са извършили над 70 рейда срещу обекти на "Хизбула" на ливанска територия, съобщи The Times of Israel, позовавайки се на данни на израелската армия.

Според информацията израелските военни са успели да достигнат 1000 цели на "Хизбула", някои от които са били разположени на няколко километра от граничната ограда. Те са успели да проникнат в тунелите и бункерите на "Хизбула", скрити в села и гори, където са съхранявани оръжия, и са унищожили значителен брой подземни проходи, както и хиляди оръжия.

Набезите станаха възможни, след като военните принудиха елитните сили на Ал-Хадж Радван да се изтеглят от границата. Благодарение на това израелските специални сили можеха да проникват през границата почти незабелязани.

Израел струпва войски на три места по границата с Ливан, обяви закрита военна зона (ВИДЕО)

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес