Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Израел: Международната общност трябва да осъди действията на ХАМАС

11 май 2021, 13:30 часа • 1797 прочитания

Министерството на външните работи на Израел призова световната общност да осъди действията на радикалното движение ХАМАС, което управлява ивицата Газа. Продължаващият ракетен обстрел срещу израелски градове е дело на бойци на движението, които се прикриват зад цивилното население.

„ХАМАС изстрелва ракети от цивилни райони в сектора Газа, насочвайки ги умишлено срещу израелски мирни жители. Израел се защитава от двойното военно престъпление на ХАМАС. Международната общност трябва да осъди ХАМАС за неговите действия”, се казва в изявление, разпространено от пресслужбата на външно министерство.

Започналият вчера след 18:00 часа масиран ракетен обстрел срещу израелски градове продължи и днес.

Пресслужбата на армията на Израел съобщи, че са се задействали сирените за въздушна тревога в градовете Ашкелон и Сдерот в южната част на страната, както и в населените места, граничещи с палестинската автономна област.

В понеделник вечерта от Газа са изстреляни 150 снаряда срещу Израел, а през нощта във вторник - над 200 ракети, съобщи по-рано армейската пресслужба. В отговор Израел порази около 150 военни цели на радикални организации в сектора, заявиха от ведомството.

Евелина Гечева
Евелина Гечева Отговорен редактор
Новините днес