Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Асеновградчани с подписка срещу шума от моторите

16 февруари 2016, 18:53 часа • 7074 прочитания

Срещу тормоз от шум на мотори се обявиха асеновградчани. Граждани вече са подготвили подписка и писма, които ще бъдат изпратени до началника на РУ на МВР в Асеновград Светлозар Масурски и до кмета на общината доктор Емил Караиванов, предаде кореспондентът на Actualno.com.

„Съботно-неделният моторджийски терор върху хората е постоянен и изключително нетърпим. Чудесно е че идва пролет, че някои хора с мотори много им се иска да си ги покарат, да се покажат, обаче, това си е само техен проблем. Никой не е длъжен да им търпи шума. Който има мотор, да си намира и писта за него. Градските улици не са точното място за тях и те много добре го знаят“, коментират асеновградчани.

Други допълват, че форсирането на моторите се осъществява и денем и нощем, без значение от часовото време и от натовареността на трафика по улиците на града. С писмата си до ръководствата на Общината и на Полицията в Асеновград инициаторите поставят искане за засилен контрол, от страна на отговорните институции. И припомнят, че според Наредбата за осигуряване и поддържане на обществен ред, чистота, безопасност на движението на територията на община Асеновград, е забранено „високото говорене, пеене, свирене и създаването по какъвто и да е начин на шум на места в близост до жилищата на гражданите и други обществени места през времето от 22 ч. до 6 ч., а в жилищните зони и от 14 ч. до 16 ч.“.

Потърпевшите са категорични, че посоченото в Наредбата не се спазва от определна група хора и настояват да бъдат предприети незабавни мерки за решаване на проблема. Събирането на подписи вече стартира. Само за няколко часа в подкрепа на инициативата са се подписали около 50 жители на Асеновград. Подписи към момента се събират на няколко места в града: в книжарницата зад спирката на улица „Съединение“, или на „Явор“, както е позната на асеновградчани, както и в детския център на улица „Александър Стамболийски“, в близост до бившето тютюнево предприятие. Освен това, подписки се предават и от ръка на ръка.

Деница Райкова
Деница Райкова Отговорен редактор
Новините днес