Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

В Ню Йорк войници тренират за „най-лошия ден в Америка“

10 август 2021, 15:46 часа
Реклама

Войниците се обучават за „най-лошия ден в Америка“ на фона на страховете от ядрена или биологична атака и балистичните заплахи, съобщи в. „Сън“.

Отрядът със специална задача 46 (ОСП46) на армията се обучаваше как да реагира на атака срещу Ню Йорк, включително при заплаха на метрото и туристически горещи точки като стадиона „Янки“.

Около 170 войници от цялата страна тренираха заедно с нюйоркската полиция и пожарникари в тридневното учение на остров Рандал миналата седмица. Обучението е включвало симулирани ядрени, химически и биологични атаки, съобщава „Army Times“. Войниците са отработили и спасяването на манекени от срутени сгради.

Генерал Майкъл Стоун коментира по този повод: „Скоростта е критична. Това несъмнено ще бъде най-лошият ден в Америка. Спасяването на животи е въпрос на минути, а армията може да спасява тези животи."

ОСП46, който е създаден през 2013 г., се занимава с химическа дезактивация, търсене и спасяване на пострадали.О трядът със специална задача през последната година помогна и в борбата срещу COVID-19.

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес