Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Канада намалява квотите си за имигранти

24 октомври 2024, 06:25 часа • 484 прочитания

Канада ще намали драстично броя на квотите си за имигранти за първи път от години насам в рамките на рязка промяна на политиката на настоящото правителство, предаде БТА. 

Още: Трюдо: Има ясни индикации за нарушаване на нашия суверенитет от Индия

Колко души ще станат канадци догодина?

Догодина Канада възнамерява да даде статут на постоянно пребиваващи в страната на 395 000 души в сравнение с 485 000 за тази година. За 2026 г. се предвиждат 380 000 разрешения за постоянно пребиваване, а за 2027 г. - 365 000.

С 30 000 души ще намалее броят на имигрантите, допуснати в Канада като временно пребиваващи, посочва Ройтерс. Очаква се догодина подобен статут да получат около 300 000 души. За ограничението на квотите първи информира канадският в. "Нешънъл пост".

Канада отдавна се гордее със своята благосклонност към имигрантите, но в последната година полемиката относно имиграцията се изостри. Имигрантите в Канада биват обвинявани за всички проблеми - от жилищната криза през повишената издръжка на живот до изнемогващата система на здравеопазване.

Въпросът с имигрантите вече е един от най-спорните в Канада, където трябва да се произведат парламентарни избори до октомври догодина.

Още: Канада подкрепя украинските удари срещу Русия с далекобойни оръжия

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес