Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Калифорния се връща към мерките в извънредно положение

02 юли 2020, 12:04 часа
Реклама

Губернаторът на Калифорния Гавин Нюсъм затваря ресторантите на закрито, кината, зоологическите градини и музеите в няколко окръга, където живее около 70% от населението на щата, заради разпространението на коронавируса, съобщи РИА Новости.

"COVID-19 продължава да се разпространява с тревожни темпове. Отсега нататък в 19 окръга трябва да спрат да работят вътрешните салони на ресторанти, винарни, кина, семейни центрове за отдих, зоологически градини, музеи, салони за игра карти. Баровете трябва напълно да спрат да работят!" , написа губернаторът в профила си в Twitter.

Нюсъм препоръча на жителите на щата да избягват струпването на много хора, да носят маски и да спазват дистанция. Според него през уикенда, когато страната празнува Деня на независимостта, всички паркинги на държавни плажове в южната част на щата и в района на залива Сан Франциско, ще бъдат затворени.

По-рано в Калифорния беше регистриран рекорден брой заразени с коронавирус за един ден. В понеделник щатът отчете 6 667 нови случая на COVID-19. Общо по време на пандемията в региона коронавирусът е открит при повече от 220 хиляди души, 5980 пациенти са починали.

В още 14 щата на САЩ губернаторите обявиха, че няма да облекчават повече ограниченията заради нарастващия брой случаи на COVID-19.

НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 2 юли

Любов Павлова
Любов Павлова Отговорен редактор
Новините днес