Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Дете с аутизъм бе ранено от полицаи в Солт Лейк Сити

09 септември 2020, 07:50 часа • 1154 прочитания

Полицията в Солт Лейк Сити простреля и рани тежко дете аутист. Майката се обадила на 911 за помощ, когато 13-годишният й син започнал да крещи в пристъп на психо-травма, пише БГНЕС. Линдън Камерън страдал от тревожност след развод в семейството, родителката Голда Бартън пред журналисти. Тя се обадила на 911, за да помоли полицаите за помощ при отвеждането на момчето в болница. "Казах им: Вижте, той е невъоръжен, просто е ядосан и крещи и буйства. Той е дете, опитва се да привлече вниманието", обяснява майката пред местна телевизионна станция.

Когато тийнейджърът започнал да бяга от полицията, един от служителите открил огън и го ранил в рамото, червата, пикочния мехур и глезена. "Той е малко дете - защо просто не се справихте с него?", пита риторично майка му. Според началника на полицията, момчето е заподозряно, че е "отправяло заплахи към някои от служителите на реда с оръжие". Той призна, че до момента на мястото на полицейската стрелба не е намерено оръжие, захвърлено от заподозрения младеж.

Случаят напомня за смъртта на Даниел Пруд - психично болен чернокож, чийто брат се обади на 911 за помощ, когато 41-годишният имаше психологически срив. Пруд почина от задушаване, след като през март полицията му сложи качулка на главата и го прикова към земята в Рочестър, Ню Йорк.

Атанаска Маркова
Атанаска Маркова Отговорен редактор
Новините днес