Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Американска тийнейджърка простреля съученичка и се самоуби

08 септември 2016, 22:07 часа • 2706 прочитания

Градчето Алпайн в американския щат Тексас бе разтърсено от инцидент, при който загина младо момиче, пострадаха още двама души, а друго училище бе заплашено с бомба.

Нападателката, съученичка на простреляната, се самоуби, съобщи шерифът на окръг Брустър Рони Додсън. Няма опасност за живота на простреляната ученичка.

Инцидентът е станал около 9 часа сутринта местно време в училището, пише БГНЕС.

По време на акцията на силите за сигурност, повикани на мястото, е бил ранен и техен служител. Според шерифа, пистолет на полицай гръмнал случайно и прострелял негов колега в крака.

Цялата ситуация била усложнена допълнително малко след инцидента, когато неизвестен съобщил за поставено взривно устройство в съседно училище.

„Немислимо е, че някой може да направи такова обаждане по време на такова произшествие”, отбеляза Додсън за радиостанция Кей Ви Ел Еф (KVLF), цитирана от ТАСС.

Учениците са евакуирани, всички входове са били блокирани. От съображения за сигурност същата мярка е била приложена и за другите училища в Алпайн.

Градчето има около 6 000 жители. То се намира на около 320 км югоизточно от град Ел Пасо в западната част на Тексас. В злополучното училище учат около 280 души.

Снимка: Архив

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес