Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Има етническа карта! Има и глупост

13 март 2015, 11:22 часа • 7479 прочитания

Криво се разбира етническият модел в България. Криво се разбира и ролята на ДПС.

Изразената позиция на Реформаторския блок и техни съмишленици, че у нас заплаха за етническото напрежение няма, а просто ДПС изнудва обществото, за да запази комфорта си, е до голяма степен ограничена и непълна.

Ако ДПС изнудва, то е защото има за какво да изнудва. Позволява му се да има коз. И това далеч не е вина на ДПС. Много по-виновни са всички останали знайни и незнайни БЪЛГАРСКИ политически активисти и обществени специалисти, които съзнателно или не чертаят линията "ние - те".

Съществуването на тази линия е по вина изключително на БЪЛГАРСКИТЕ "умни глави", не на ТУРСКИТЕ.

Общественото съзнание трябва да гледа трезво. А трезвата оценка е, че най-вредни за етническия мир са малоумните, безотговорни и неуважителни коментари на т.нар. "патриоти". Те са огъня, в който ДПС само налива масло.

Не ме разбирайте грешно, ДПС Е мафиотска организация. В момента ДПС е най-вредната и пагубна олигархия, спъваща развитието на България. Тя държи българските мюсюлмани в страх, притиска ги, заблуждава ги, устройва им провокации. А циганите купува и експлоатира, манипулирайки чувството им за отделеност. Всичко това обаче ДПС е успяло да постигне, защото БЪЛГАРИ са го позволили. От глупост, от алчност, от безотговорност.

ДПС има как да бъде изтласкано извън властта. Това обаче може да стане само бавно, постепенно и методично, именно за да има време етническия модел да отхвърли зависимостта си естествено, а не насила, което рискува напрежение.

Българските политици трябва да започнат да говорят с уважение и внимание към мюсюлманите. Те трябва да ги привлекат, да ги убедят, че не ДПС е единственият им посредник и представител и изобщо, че не се нуждаят от специален такъв. Трябва да изтрият разделителната линия "българи - турци", защото тя е единственото оръжие на ДПС. Без нея партията на Доган ще е безсилна.

Това обаче може да стане, само ако Волен, Симеонов и компания спрат с провокациите, наливащи вода в мелницата на ДПС. Затова е прав Борисов, когато казва, че острият политически тон по отношение на малцинствата може да ни подпали чергата.

Да, българските мюсюлмани са мирни. Нещо повече. Те не просто са мирни. Те са изключителни хора. Толкова открити, дружелюбни и приятелски настроени обикновени хора като в Сърница например изобщо няма как да видите по улиците на София, Пловдив и Варна.

Тези хора обаче, както всички нас, имат своите проблеми. Имат своите страхове и притеснения. И когато се почувстват застрашени, се затварят и престават да се надяват на промяна.

Българските мюсюлмани могат да отхвърлят тежащия им хомот на ДПС, но те имат нужда от нашата помощ и подкрепа. Да бъдат обиждани от парламентарната трибуна е точно обратното. Това е глупост или предателство.

Така че, етническата карта в България е факт. Засега тя е под контрол, но в политиката влязоха достатъчно глупаци и продажници, за да я рискуват, ако им е в интерес.

Говоренето под общ знаменател за цигани и турци е вредно. Ако го позволим, после можем да се сърдим само на себе си.

Автор: Десислава Любомирова

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес