Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Подлудиха ни тия запъртъци!

25 юни 2014, 09:58 часа • 29729 прочитания

Вижте само Станишев. Допреди седмица тръбеше, че няма да остави държавата си и ще продължи да работи за нея - демагогът му с демагог! - а преди два дни е заявил пред парламента, че пътува за Брюксел! Бедният Станишко, след петнадесет пъти изборно шамаросване вече не знае, горкият, къде се намира, на кой Господ служи и докъде ще я докара! А по-черногледите коментатори даже стигат по-далеч - след Местан, който пръв се отказа от съзаклятието, и Станишко напуска кораба! Председателят на БСП е вторият плъх в спасителната лодка, а кой следва ли? Орешарски, разбира се! И дай, Боже, да е по-скоро! Защото нароченият за премиер много дълго се задържа на палубата на държавата и я подложи на опасен риск повече от година!

Играят си с огъня социалистите - кога избори и дали избори, кога оставка на правителството и дали оставка на правителството, кога преговори за предсрочни избори и дали преговори за предсрочни избори! Пълна бъркотия, съзнателна и подмолна - да се мимикрира с властта колкото се може по-дълго, за да се краде, кадрува, замита и т.н. до последно и по-дълго!

Това е едната тема, която управляващите системно и преднамерено подклаждат, за да подлудят населението. И успяват! Другата е разправията между двамата дерибеи Пеевски и Василев. И тяхната банка! Тези типове, потенциални подсъдими, подлудиха народа с гадостите си. Довчера първи дружки, тези двамата направо се самозабравиха! След като окрадоха парите на вносителите в КТБ и ги, първо, изнесоха на свое име в чужбина, и, второ - раздадоха и похарчиха за проекта "Бареков", а и за подкупи и манипулации повече от три години, накрая ортаците съвсем се вдетениха и започнаха да се карат и плюват като малки деца. Играчки и игрички!

Играят си двамцата с милиардите на държавата на килима в хола! С милиардите на населението - щом банката им е "стопанин" на държавните, тоест публичните пари! Разменят си есемеси и се плашат с пушки и пистолети! "Егати държавата, щом аз съм ѝ министър", беше казал един вицепремиер, коронован глупак, някога! "Егати държавата", казва сега простосмъртният българин, застрашен да му откраднат спестяванията, да му отменят валутния борд, да го нахакат в свръхинфлация и да го прецакат с нови кредитни милионери!

Сега щели да оздравяват ограбената от Пеевски и Василев Корпоративна търговска банка с пари от Банката за развитие и от Гаранционния фонд! Откъде-накъде, и кой е упълномощил Искров, Орешарски и другите умници да запълват дупките й с публични средства, с нашите пари?!

Може ли освен това грижливите иначе народни банкери да си представят какво ще се случи на сакралната дата 21 юли (в 9 часа), която управляващите с гордост (и за успокоение!) обявиха?! Стълпотворението пред офисите на злополучната банка ще бъде бъде като на Вавилонската кула! Пеевски и Цветан Василев ли ще отидат да въдворяват ред на опашките?! Или по-добре да не се появяват там, че ще ги разкъсат! Въпреки че всъщност заслужават да ги сложат на гишетата и собственоръчно да обслужват вносителите! Със сигурност на 21 юли офисите им ще бъдат щурмувани от обезумели собственици на депозити! Някъде там ще е и Вежди Рашидов!

Накрая още две думи за Станишев. След като с интриги и манипулации най-после утрепа БСП така, че поне 10 години няма да види власт, детето на Политбюро отива да подхване ПЕС! Да се готви Европейският съюз! Като цяло!

Автор: Валентин Стоев

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес