Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Задължително сложете тези подправки към шарана, ако искате да се получи ненадминато вкусен

01 декември 2021, 13:36 часа
Реклама

Пълненият шаран е традиционно ястие, което почти всяка домакиня сервира на трапезата за Никулден. Тази риба трябва да се готви наистина внимателно, ако искате накрая вкусът й да бъде феноменален. Има не малко тънкости и специфики, покрай готвенето на шарана. Важно е също внимателно да се подбират подправките, с които да го овкусите.

Днес ще споделим с вас всички онези трикове и хитрини, които са част от арсенала на умната и организирана домакиня. Сигурни сме, че ще ви бъдем полезни и вашият шаран ще е по-вкусен от всякога.

Най-лесният начин за почистване на шаран

Как се готви перфектният шаран?

Преди да ви издадем подправките, с които да овкусите рибата, е много важно да изберете пресен продукт. В противен случай месото няма да е крехко и ще има по-засилена миризма.

Ако имате възможност, купете шаран, който е без люспи. Този вид се получава по-вкусно, а и подготовката му отнема по-малко време, тъй като не се налага да чистите покритието на рибата.

Сега идва ред на подправките, които да използвате, докато готвите вашия шаран за Никулден.

С какви подправки да овкусим шарана?

Пълненият шаран, както и сами знаете, е класика. За да е още по-апетитен и вкусен, не пропускайте да добавите към него мащерка, магданоз, черен пипер, сол и девесил. Именно тези подправки ще го превърнат в кулинарен шедьовър, какъвто малцина са имали възможността да опитат.

Разбира се, ако ароматите на някоя от подправките не ви се нравят особено, можете да ги пропуснете. Не е задължително да добавяте всяка една от тях.

Ако обаче сте решили да изпечете шарана на скара, трябва предварително да го мариновате. За целта ще са ви необходими лимонов сок, соев сос, зехтин и всички останали подправки, които по-горе изброихме.

Никога не забравяйте на финала да добавите и резен лимон, който да придаде допълнителна свежест на рибата.

Да ви е вкусно!

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес