Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Веднъж в годината мия прозорците с тази смес и не се занимавам повече! Блестят от чистота

04 октомври 2021, 08:51 часа

Отвън прозорците събират прах, мръсотия, цветен прашец, пръски от дъжд или дори мъртви буболечки. Поради това ще трябва да отделите малко повече време навън

Започнете с изплакване на външните прозорци с парцал и сапунена вода. Добре е да имате два парцала за това. Изберете с такъв, който ще вземе по-голямата част от мръсотията и прашеца. След това преминете към втори мокър парцал и почистете отново, за да вземете останалата мръсотия.

Не оставяйте прозореца да остане мокър дълго, тъй като въздухът и слънцето ще го изсушат, преди да можете да избършете водата и да премахнете ивици и водни знаци.

Дръжте сух парцал под ръка и незабавно избършете сапуна и водата. Това е още по-важно отвън, отколкото отвътре. Тъй като прозорецът е изложен на повече вятър и слънце, водата ще изсъхне по-бързо. Ако водата изсъхне сама, вместо със сух парцал, ще останат следи по стъклото.

Винаги започвайте от горната част на прозореца и продължете надолу, като използвате плавни, силни движения от едната страна на другата.

Един от любимите разтвори за почистване на прозорци включва оцет. Той е популярен като домашно средство за унищожаване на плевели, за почистване на различни повърхности и работиотлично за почистване на прозорци.

Това е продукт, който е лесно достъпен и има кисел състав, който действа много ефективно, за да ви помогне да разградите ивичния филм, който е много често срещан върху стъклени повърхности. Можете да следвате лесните стъпки по -долу, за да опитате да почистите прозорците си с оцет.

Смесете 10 части топла вода с 1 част оцет и я изсипете в бутилка със спрей.

Избършете прозореца си с много чиста, мека кърпа или хартиена кърпа, за да се отървете от част от мръсотията или праха. След като го направите, можете свободно да напръскате цялата повърхност.

Вземете вашата кърпа без власинки и втрийте оцетната смес в прозореца, като внимавате да обърнете специално внимание на мръсните зони на прозореца. Бъдете много щедри с количеството почистващ препарат, който използвате, но внимавайте да не позволите почистващото средство да попадне върху винил, фибростъкло или дървени рамки, защото това може да ги обезцвети.

Вземете втора чиста кърпа и подсушете прозореца възможно най-старателно. Използвайки силни движения отстрани, избършете оцета, като внимавате да не оставите след себе си ивици или капки. Ако имате няколко прозореца за почистване, ще трябва да ги чистите един по един.

Ако се появят следи, след като приключите с почистването, изплакнете прозореца с чиста вода и го оставете да изсъхне.

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес