Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Сладкарската подправка, която ще държи комарите на разстояние от вас

03 юли 2024, 08:29 часа
Реклама

Комарите са считани за едно от най-неприятното явление през топлите месеци. Те са способни да провалят всяка разходка в парка, в планината, а дори и на детската площадка, докато наблюдаваме малчуганите как енергично тичат около нас.

Тези малки и безобидни на пръв поглед насекоми успяват да ни създадат нечуван дискомфорт и голяма част от репелентите не съумяват да ги държат далеч от нас.

Днес ще споделим за един трик, благодарение на който комарите няма да ви доближат. Съществува една подправка от сладкарството, която върши чудеса и в никакъв случай не бива да я подценявате. Коя е тя и как да я използвате, предстои да разберете съвсем скоро.

Още: Размажете паста за зъби върху хартия и вижте чудо – край с комарите!

Как да се спасим от ужасяващите комари, кръжащи навсякъде около нас?

Знаете ли, че етеричното масло от канела има десетки интересни приложения. Сигурни сте чували, че с него можете да освежите дома си и да създадете една още по-приятна среда за живот? Дали обаче сте наясно, че именно това масло бива използвано като съставка за много лекарства?

Днес ще ви споделим едно много интересно приложение, а именно използването му като репелент срещу ухапвания от комари.

Какво ви е необходимо?

Още: Придирчиви насекоми: Защо комарите не хапят всички?

Ето и кои са нужните съставки за приготвянето на репелента:

  • 1/4 чаена чаша вода
  • 1/2 чаена лъжица етерично масло от канела

Начин на приготвяне:

Набавете си бутилка с пулверизатор, така че употребата на готовото средство против комари да е наистина лесна. Изсипете водата в бутилката, а след това добавете и маслото от канела. Затворете бутилката и разклатете енергично, за да могат съставките да се смесят. Преди да напуснете дома си, не забравяйте да впръскате по няколко пъти в областта на китките и глезените.

Още: 5 работещи народни средства за борба с комари и мушици

Имайте предвид, че този репелент е безобиден, което автоматично го превръща в подходящо средство за деца.

Опитайте да приготвите този спрей срещу комари и ако резултатите ви допадат, не забравяйте да разкажете за него пред приятелите си.

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес