Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Само няколко капки от ТОВА и чушките ще се белят САМИ

24 юни 2021, 07:23 часа

Съвсем скоро предстои сезонът на печенето на чушки. От средата на август месец той е в разгара си. Хората прекарват часове наред пред печките, така че цяла зима да имат домашно приготвени чушки, които да похапват.

Не е никак лесна тази задача, като се има предвид, че някои чушки изключително много ни затрудняват, докато ги белим. Да не говорим за оцветяването по пръстите, което е също толкова неприятно.

Бързи печени чушки по панагюрски

Днес обаче ще разкрием пред вас един малък трик, благодарение на който беленето на любимия ни пипер ще се превърне в детска игра. Със сигурност няма да представлява за вас никаква трудност обелването на дузина чушки.

Няма да губим повече от времето ви, тъй като сме сигурни, че изгаряте от нетърпение да научите за тази хитрина.

Капнете няколко капки ОЛИО и чушките ще се белят сами

Чушките са сред основните продукти, участващи при направата на лютеницата. Някои хора ги предпочитат печени, обелени и консервирани. Така месеци наред имат под ръка продукт, който могат да включат в редица ястия и разядки.

Какво се изисква обаче от вас да направите, така че да се улесните максимално, докато ги белите? Най-напред вземете чушките, почистете ги и ги намажете с олио или зехтин, каквото ви се понрави.

След това ги изпечете и ги сложете в тенджера, чиито капак поставете, така че да се задушат за няколко минути.

След такова подхранване, чушките растат като луди

След като изтече това време, можете да преминете по същество, а именно самото белене. Гарантираме ви, че пиперът ще се почиства с минимални усилия и няма да остават люспи по повърхността му.

Опитайте и вие и се убедете в действието на тази тайна съставка, пазена с години от нашите трудолюбиви баби!

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес