Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Никога не пипайте пъпки в тази част на лицето: Наричат ​​я „триъгълника на смъртта“

30 август 2024, 17:15 часа

Тази чувствителна зона на лицето може да бъде свързана с опасни усложнения, тъй като прякото докосване или неправилно лечение може сериозно да застраши здравето ви. Разберете защо е важно да внимаваме и какво може да се случи, ако пренебрегнем предупрежденията.

Вижте още: Лесен трик, с който разберете дали вашият зехтин наистина е екстра върджин

Когато на лицето се появи пъпка, много от нас инстинктивно искат да я изстискат, за да се отърват възможно най-бързо от неприятния „натрапник“.

Често обаче не сме наясно, че тази „обикновена дейност“ може да има сериозни последствия за здравето ни, особено ако пъпката се намира в т.нар. "триъгълник на смъртта".

„Триъгълникът на смъртта “ включва централната част на лицето, включително върха на носа и ъглите на устните.

Тази зона е изключително деликатна и чувствителна, въпреки че може да не е очевидна. Пипането на пъпки в тази област или неправилното естетично лечение може да доведе до сериозни последствия.

Опасността на тази област произтича от тясната ѝ връзка с мозъка. Разположението на вените в тази част на лицето е специфично и позволява на микроорганизмите лесно да проникнат в кръвообращението.

Инфекцията или възпалението от пъпка може да се разпространи в мозъка, което може да доведе до сериозни здравословни проблеми. Затова е изключително важно да бъдете внимателни и да избягвате директното докосване или изстискване на пъпките в тази чувствителна част на лицето.

Вижте още: Този плод чисти ударно лошия холестерол от кръвоносните съдовете

Гергана Шумкова
Гергана Шумкова Отговорен редактор
Новините днес