Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Не използвайте ябълков оцет, ако имате тези здравословни проблеми

27 април 2024, 05:05 часа

Ябълковият оцет е вид оцет, който се получава чрез ферментация на ябълки и отдавна се изтъква като естествено средство за лечение на всякакви заболявания - от грижа за кожата до болки в гърлото.

Реклама

Още: Лекари: Тези 2 симптома може да са ранен признак на Паркинсон

Той е много популярен в Япония, като се твърди, че е бил използван от древния гръцки лекар Хипократ, който го е използвал за лечение на пациенти с настинка, като го е смесвал с мед.

Някои от причините, поради които не трябва да използвате ябълков оцет

Въпреки че ползите за здравето от ябълковия оцет са ясни, тъй като проучванията показват, че той е ефективен при унищожаването на патогени и бактерии, определено има няколко причини, поради които не трябва да приемате ябълков оцет.

Хората трябва да го избягват, ако имат проблеми с бъбреците или язва, а тези, които приемат лекарства за диабет като инсулин определено не трябва да го приемат.

Ако приемате лекарства за диабет, ябълковият оцет може да доведе до спадане на нивата на калий до опасни нива. Говорете с лекаря си, ако приемате тези лекарства и искате да започнете да използвате и ябълков оцет.

Хората с бъбречни проблеми или язва не трябва да заместват обичайните си лекарства с ябълков оцет, независимо от ползите за здравето, които може да има. Големите количества ябълков оцет могат не само да доведат до опасно ниски нива на калий, но и да предизвикат други странични ефекти, като например ерозия на зъбния емайл.

Още: Очите ви сълзят без причина: Ето какво може да го предизвиква

Статията има информативен характер, ако имате въпроси по темата се консултирайте със специалист.

Цвета Господинова
Цвета Господинова Отговорен редактор
Новините днес