Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кой да предположи, че пържените храни могат да ни предпазят от това заболяване

23 август 2021, 09:35 часа
Реклама

От край време се знае, че мазните и пържените храни са едни от най-нездравословните. Специалистите дори съветват да не ги консумираме, защото иначе можем да навредим много на черния си дроб.

Днес обаче нещата изглеждат по един коренно различен начин и лекарите са на мнение, че не бива да се лишаваме изцяло от тях.

Какви са ползите от мазните и пържени храни за черния дроб?

Странно звучи, но една порция пържени картофки може и да се окаже не толкова вредна, за колкото я смятаме. Ако сте от хората, които непрекъснато следят калориите и се опитват да се хранят единствено с храни, които са с ниско съдържание на мазнини, можете да причините омазняване на черния си дроб.

Когато тялото не получава нужното количество мазнини, нивото на мастните киселини драстично спада. По този начин черният дроб се чувства принуден да започне да произвежда мазнини. Напълно възможно е да се провокира затлъстяването.

7-те най-вредни за сърцето храни

Тук обаче става въпрос единствено за здравословни пържени храни, а не такива с транс мазнини и палмово масло. Тях продължавайте да ги избягвате, защото са истински вредни за организма ни.

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес