Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Какви са ползите от това да пием топла вода?

07 септември 2022, 16:33 часа

Водата е първото лекарство за тялото, но половината от хората никога не се замислят да пият достатъчно. Другата половина се насилва да пие много от него на стайна температура, само защото са чули, че е полезно.

Повечето хора пропускат, че водата се метаболизира трудно и има много негативен ефект: охлажда, набъбва и претоварва бъбреците, карайки ги да работят извън граница, отслабвайки жизнената ни същност всеки ден. Пиенето на твърде малко вода уврежда нашия организъм, пречи му да изпълнява функциите си, но често сме склонни да го подценяваме.

В тази статия ще открием заедно кой е най-здравословният начин да пием вода, най-старото лекарство за нашето тяло.

Трансформирането на храната е процес, който наподобява истинското готвене. Всичко в нашето тяло, докато сме живи, се случва чрез и поради топлината. Всяка химическа реакция, активирането на храносмилателните ензими, усвояването на хранителни вещества, всичко това изисква топлина. Студът, напротив, възпрепятства всеки процес, блокира всеки механизъм. Храносмилането също се подчинява на този фундаментален първи закон. Цялата храносмилателна фаза, включително тази на водата, изисква точното количество топлина, температура от 38 градуса. Това означава, че ако пиете ледена напитка или ядете голяма салата или кисело мляко, извадено направо от хладилника, или друга сурова, студена и суха храна, тя във всички случаи ще ви бъде много трудна за смилане.

1 чаша топла вода сутрин на гладно и ще забравите за наднорменото тегло

Вие използвате само малка част от потенциалните хранителни вещества, всичко останало е лошо усвоен отпадък, който се натрупва като отпадъчен материал, токсини, които задържате и които отслабват организма ви ден след ден.

Една хубава чаша гореща вода е не само идеалният начин да хидратирате тялото си, но и единственият начин да охладите клетките си и да измиете токсините.

Пиенето на гореща вода е хилядолетна тайна: това е наследството на древните традиционни лекарства. Това е тясно свързано с храносмилането и трите капацитета на храносмилателната система да трансформира храната, да разпределя храната и енергията, да елиминира токсините и всичко, което не се използва. Процес на трансформация, който според традиционната китайска медицина може да се осъществи само чрез топлина.

Студената вода или водата със стайна температура изобщо не се усвоява от стомаха ни, дори забавя храносмилането. От тънките черва стига директно до бъбреците, охлажда ги опасно, подува ги и ги уморява. Ако се приема 15-20 минути преди хранене, топлата вода подготвя стомаха за храносмилане и ако продължим да я пием през целия ден, тя дава огромно облекчение при киселини, гастрит и рефлукс.

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес