Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Яжте тези плодове и зеленчуци през АВГУСТ. Те са най-полезни!

03 август 2021, 19:33 часа

Август месец е богат на едни от най-вкусните плодове и зеленчуци. Кой не обича диня или пъпеш? Това са сред най-любимите летни вкусотии, от които не трябва да лишаваме организма си.

Ако искате да поднесете на тялото си богата порция витамини и минерали, задължително трябва да консумирате диня и пъпеш.

Яжте тези храни, ако искате да сте здрави

Според експертите червеният и сочен плод е задължителен, тъй като е с богато съдържание на железни соли и успява да утоли жаждата. Ако похапвате по порция – две пъпеш всеки ден, ще заредите тялото си с витамин C и каротин.

Сините сливи са един прекрасен плод, който може да ви предложи много повече от вкусови качества. Ябълките също са перфектни в летните горещини.

Хранителните свойства и на сливите, и на ябълките ги превръщат в незаменими хранителни продукти най-вече за хората, които се стремят да водят здравословен начин на живот.

Нека не пропускаме да отдадем специално внимание и на прасковата, която бива считана за кралицата на плодовете.

Най-полезните плодове, които трябва да хапваме често

През август ще имаме възможност да похапваме и едни от на-вкусните зеленчуци. Става въпрос за розовите домати, чушки, патладжани, картофи и все храни, които са ценни за организма.

Опитайте да ги включвате в менюто си и да дарявате тялото си с витамини и полезни вещества. Август е богат на плодове и зеленчуци, които са толкова вкусни, че престъпление би било, ако се въздържаме от консумацията им.

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес