Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Храните, които ще направят косата ви красива и здрава

01 май 2022, 22:14 часа
Реклама

Една успешна и богата жена винаги е с добре поддържана и здрава коса, така че трябва да следите състоянието на косата си. Много зависи от генетичните характеристики и възрастта, но не забравяйте за ролята на грижите и правилното хранене.

Някои продукти ще помогнат за ускоряване на растежа на косата, ще я направят гъста, здрава и силна.

Какво трябва да присъства в ежедневното ви меню?

1. Спанак

Ако вашата задача е бързо да получите една красива и привлекателна коса, тогава спанакът ще бъде вашият най-добър помощник. За да осигурите на организма си веществата, необходими за растежа на косата, е достатъчно да консумирате по 100 грама листен зеленчук на ден.

Спанакът съдържа витамини А, С, фолиева киселина и желязо.

Как да се грижим за къдравата коса

2. Морска риба

Ако искате косата ви да стане силна, здрава и значително по-гъста, тогава приготвяйте морска риба поне два пъти в седмицата. Косата видимо ще се промени.

Мазната морска риба спира косопада и лекува косата отвътре навън.

3. Авокадо

Този плод с право се счита за суперхрана, защото всичко в състава му е просто перфектно. Ако мечтаете за дълга и добре поддържана коса, тогава не можете без да консумирате авокадо.

Продуктът насища организма със здравословни мазнини, есенциални киселини и витамин Е. Това подобрява състоянието на косата, кожата и укрепва имунната система.

4. Ядки

Съставът на ядките е необичайно богат на витамини от група В, цинк и други важни вещества. За да може косата да предизвика завист и възхищение сред околните, е силно препоръчително да изяждате по шепа ядки всеки ден.

По-добре е да комбинирате разновидностите на продукта, тъй като всяка ядка има своите предимства.

Недопустими грешки при изправяне на коса

5. Чушки

Експертите смятат, че пиперът е един от основните продукти за подобряване на състоянието на косата. Факт е, че зеленчукът съдържа достатъчно голямо количество витамини А и С, поради което косопадът спира много бързо.

Също така сладкият пипер има положителен ефект върху здравето.

Освен тези важни продукти, можете да консумирате смело всякакви пресни плодове, зеленчуци и подправки, които също имат значително въздействие върху здравето на организма и в частност върху състоянието на косата. Консумирайки ги редовно, вие оказвате въздействие отвътре навън и гарантирате трайни положителни промени в състоянието на косата.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес