Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Голяма грешка: Не съхранявайте дрехите си в найлонов плик

03 май 2024, 20:10 часа

Грешките при съхранение всъщност могат да съсипят дрехите ви, така че е важно да защитите правилно тъканта в гардероба си, за да предотвратите петна и гънки.

Вижте още: Ето защо трябва да съхранявате фолиото за храна в хладилника, а не в шкаф

Има няколко предпазни мерки, които трябва да вземете, за да запазите дрехите и никога не трябва да ги държите дълго в гардероба в найлоновия плик, в който сте ги донесли от химическото чистене.

Пластмасата може да задържа влага, която може да доведе до мухъл и съдържа химикали, които могат да пожълтяват дрехите.

Компаниите за химическо чистене поставят найлон върху дрехите, за да ги предпазят временно. Той трябва да стои върху дрехите ви само докато не ги окачите в гардероба, защото не е предназначен за дълготрайно съхранение на дрехи.

Найлоновата торбичка не е дишаща, което прави вътрешността ѝ потенциална среда за размножаване на мухъл. Освен това, дори химически почистените дрехи могат да съдържат малко влага от почистващи разтворители, които компаниите използват заедно с процеса на парене и гладене. Тази влага не може да се изпари, ако е задържана в пластмаса за дълго време.

Вижте още: Какъв брой яйца се боядисват за Великден

Найлоновата торбичка, която получавате в местното химическо чистене, вероятно съдържа бутилиран хидрокситолуен (BHT). Това е консервант, който кара дрехите да миришат след контакт със замърсители на въздуха или влага.

Гергана Шумкова
Гергана Шумкова Отговорен редактор
Новините днес