Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Фитнес треньорът: Това са топ 3 закуски за изгаряне на коремни мазнини

15 април 2024, 10:33 часа

Казват, че коремните мускули не се правят във фитнеса - те се правят в кухнята. Оказва се, че тази поговорка е по-малко за това, което правите в кухнята, а повече за това, което не правите. 

Единственото общо нещо, което повечето хора с наднормено тегло имат, е, че ядат през целия ден“, казва Джерард Хол, фитнес треньор и инфлуенсър.

Вижте още: Как бананите влияят на диабета и нивата на кръвна захар

Храненето е едно от най-големите удоволствия в живота; никой, дори тези, които искат да отслабнат и да изгорят мазнините по корема, не трябва да се отказват изцяло от закуските. Има добри новини и на този фронт. Според Хол, три закуски не само са приемливи, но активно подкрепят всички цели за топене на коремни мазнини.

Първото нещо, което трябва да знаете за мазнините по корема е, че те са малко по-различни от мазнините, които се намират  по другите части на тялото. Най-общо казано, човешките тела имат два вида мазнини. Подкожната мазнина е слой мазнина, който съществува точно под кожата ви. Но около корема се нарича висцерална мазнина.

Висцералната мазнина е биологично предназначена да защитава вашите органи, така че всъщност е здравословно да имате малко от нея върху тялото си. Но все пак трябва да поддържате нивата на висцералната мазнина под контрол.

Според клиниката Mayo високото съотношение на коремните мазнини е свързано с множество здравословни състояния, включително, но не само, сънна апнея, високо кръвно налягане и сърдечни заболявания.

Топенето на коремните мазнини не изисква специален режим или индивидуална диета. Клиниката в Кливланд отбелязва, че в по-голямата си част методите за загуба на коремни мазнини са повече или по-малко същите като методите за загуба на всеки друг вид мазнини: редовни упражнения, сън цели осем часа и приемане на балансирана храна. Когато става въпрос за вашата диета, замяната на стандартните закуски със следните три препоръки може да ви помогне.

1. Яйца

Вероятно разчитате на яйцата като крайъгълен камък на закуска с ниско съдържание на мазнини и високо съдържание на протеини или като допълнителен протеин към съществуващо хранене . Но повечето ястия с яйца са пълни с олио или масло, като нито едно от тях не е надежден съюзник в стремежа ви да стопите мазнините по корема. Решението? Сварете ги твърдо!

Вижте още: Експерт: Тези цветя могат да докарат инфаркт на кучето ви

Ако ви е трудно да контролирате глада си, винаги трябва да съхранявате малко твърдо сварени яйца в хладилника си“, препоръчва Хол. "Всеки път, когато огладнеете и не е време за хранене, просто вземете едно или две яйца и просто изяжте белтъците."

Белтъците на яйцата почти нямат калории. но ще ви заситят“, добавя той.

2. Извара

"Изварата е страхотна закуска, защото не съдържа въглехидрати и осигурява дългодействащ протеин, наречен казеин“, казва Хол.

Какво е казеин? В сравнение с добре познатите основни диетични продукти като суроватка и животински протеин, казеинът е малко тих летец. Според клиниката в Кливланд, казеинът носи няколко незабелязани предимства. В допълнение към всички стандартни предимства на протеина - като намален глад и повишен мускулен растеж - казеинът също се състои от всичките девет незаменими аминокиселини и е солиден източник на калций за укрепване на костите.

3. Фъстъчено масло

Има причина фъстъченото масло да е обичано от туристи, катерачи и други атлети: Нищо не ви засища по-бързо или не ви държи сити по-дълго. Това е в допълнение към щедрото съотношение протеин към калории.

Две до три лъжици натурално фъстъчено масло трябва да са достатъчни, за да премахнат глада до момента на хранене“, отбелязва Хол.

Просто се искате да бъдете особено внимателни, за да се уверите, че консумирате натурален вид фъстъчено масло. Проверете списъка със съставки за нездравословни добавки като сол, захар или палмово масло. Ако марката, която гледате, ги има, не го купувайте.

 

Гергана Шумкова
Гергана Шумкова Отговорен редактор
Новините днес