Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Доказани домашни рецепти, които ще ви помогнат да се справите с мазолите

11 август 2022, 12:50 часа

Един от най-неприятните проблеми, с които може да се сблъскате е да имате мазол на крака си. Неудобно, болезнено е и причинява страшен дискомфорт. В следващите редове ще споделим с вас някои доказани домашни рецепти, които помагат при премахването на мазоли. Те са за външно третиране и дават добри резултати. 

Премахване на мазол с лук

Нарежете четири глави лук (без да махате люспите) и ги сложете в буркан. Напълнете догоре с оцет и затворете с хартия. Оставете да престои 14 дни на стайна температура преди да го използвате. Извадете лука, отцедете го добре. Подсушете го с марля или плат или го наложете върху мазола, като преди това намажете кожата около него с вазелин. Превържете с лука и пренощувайте така. Сутринта направете парна баня на крака си и след това на мястото бавно отскубнете мазола. Ако имате прекалено големи мазоли може да повторите лечението. 

Как да се справим с мазолите

Премахване на мазол с лимон

Напарете крака с мазола в топла вода. След това наложете кора от лимон (вътрешната част на кората към крака). Направете това преди лягане и я превържете добре. Повторете това две-три вечери и след това напарете пак крака си. Мазолът ще се махне след това. 

Надяваме се тези две рецепти да дадат добри резултати за вас както са правили за много други хора. Ако все пак не сте убедени, че ще ви помогнат или усетите някакво раздразнение, веднага преустановете компресите с тях. Важно е да се чувствате добре и да се пазите.

Статията има само информативна цел и не е препоръка или заместител на консултацията със специалист.

Иван Иванов
Иван Иванов Отговорен редактор
Новините днес