Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

3 лесни маски за лице, които всяка жена трябва да си направи у дома

22 април 2024, 05:45 часа
Реклама

Маските са ефективен начин за подхранване на кожата и придаване на блясък, но тези, които изстисквате от тубичка и нанасяте върху лицето си, могат да бъдат лепкави и неприятни. Нововъведението, което осигурява всички предимства без недостатъци: маските от лист - лек като перце памук, който е предварително изрязан, за да пасне на лицето, и наситен с разкрасяващи съставки.

Още: Тази маска с кафе за лице ще свали няколко години от лицето Ви

Можете да изберете предварително подготвени листове или да си купите празни листове и да ги напоите с домашно приготвен серум, като например една от смесите по-долу от Елена Арболеда, главен естетик в Mario Badescu Skin Care в Ню Йорк. Просто оставете листа върху лицето си за 15 минути, за да попият съставките, след което го свалете, изплакнете и воала - красота!

Маски за лице "Направи си сам", които можете да си направите у дома

По-долу са представени три лесни начина за създаване на домашни серуми, които ще направят чудеса с кожата ви. Ето какво да опитате, ако се надявате на:

Елиминирайте петната 

Настъпва време за поява на петна, тъй като топлината и влажността на въздуха водят до свръхпроизводство на мазнини, което води до запушване на порите. За чиста кожа Арболеда препоръчва нанасянето на серум с хамамелис (стягащите му свойства изсушават мазнините, а антибактериалните му действия предпазват от инфекции), лайка (съдържащият се в нея хамазулен е противовъзпалително средство, което успокоява зачервяването) и мед (има противогъбични и антибактериални свойства, които помагат за почистването на кожата от замърсяванията, причиняващи акне). Направете следното: Сварете 3⁄4 чаша чай от лайка. Оставете да изстине, след което разбъркайте с 1⁄4 чаша хамамелис и 1 с.л. мед. Накиснете маската; нанесете върху кожата.

Изтрийте бръчките

С напредването на възрастта кожата губи способността си да задържа влага, така че дори и да нанасяме овлажнител ежедневно, все пак можем да се окажем със суха кожа - а изсушената кожа засилва появата на фини линии. Като прибавим към това и примигването, което предизвикват по-слънчевите дни, бръчките наистина могат да започнат да се появяват по-отчетливо. За да изпънете и изгладите кожата, Арболеда предлага смес от мед (овлажнител, който възстановява влагата), яйчен белтък (неговият протеин повишава еластичността, за да стегне и повдигне кожата) и зелен чай (неговите антиоксиданти помагат за унищожаването на свободните радикали, които състаряват кожата) Направете следното: Запарете 1⁄2 чаша зелен чай. Оставете да се охлади, след което разбийте чая с един яйчен белтък и 1 с.л. мед. Накиснете маската и нанесете върху кожата.

Още: Защо да закачим маска за еднократна употреба под душа? Отговорът ще ви изненада!

Успокояване на зачервяването

Независимо дали кожата ви е зачервена от предизвикана от горещините розацея, или сте станали леко розови, след като сте останали твърде дълго на слънце, Арболеда съветва да облекчите раздразнението и възпалението с настойка от алое вера (неговият ензим брадикиназа помага за намаляване на подуването на кожата, а растителните му съединения подпомагат заздравяването на рани), лайка (нейните флавоноиди успокояват възпалението) и зехтин (неговите мастни киселини осигуряват необходимата влага на раздразнената, изсъхнала кожа). Направете следното: Сварете 3⁄4 чаша чай от лайка. Оставете да изстине, след което го смесете с 1⁄4 чаша гел от алое вера и 6 капки зехтин. Накиснете маската и нанесете върху кожата.

Цвета Господинова
Цвета Господинова Отговорен редактор
Новините днес