Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Алкарас стигна до първи финал на Ролан Гарос след 5-сетова битка с душманин на Гришо (ВИДЕО)

07 юни 2024, 20:10 часа
Реклама

Световният номер 3 в тениса Карлос Алкарас се класира за финала на Ролан Гарос за първи път в своята кариера, след като победи намиращия се на една позиция пред него Яник Синер. Двубоят завърши при резултат 2:6, 6:3, 3:6, 6:4, 6:3 за испанеца.

По този начин Карлос Алкарас изхвърли от надпреварата душманина на Григор Димитров, който по-рано на турнира отстрани първата ракета на България.

Двамата тенисисти си спретнаха здрава битка

Първият сет започна отлично за италианския тенисист, който демонстрира страхотната си класа и успя да затвори частта с категоричното 6:2. След това обаче Алкарас показа, че неслучайно е в Топ 3 на света и изравни като даде само три гейма на Синер.

Третият сет отново бе спечелен от Синер. Този път италианецът имаше малко повече проблеми, в сравнение с първата част, но все пак успя да вземе сета и да поведе с 2:1 в общия резултат в мача. Това не сломи младия испанец, който отново намери достатъчно сили, за да демонстрира класата си и да изравни след 6:4.

В последния сет Карлос Алкарас бе безкомпромисен и след 6:3 затвори частта, а по този начин и самия мач. Победата на испанеца пък сложи край на серията от 12 поредни успеха на Яник Синер на турнири от Големия шлем. Поражението също така бе едва трето за него от началото на сезона.

Трети финал за Алкарас на турнир от Големия шлем

Карлос Алкарас пък се класира за първи път на финала на Ролан Гарос. Това е неговият трети финал на турнир от Големия шлем в кариерата. През 2022-ра испанецът триумфира на US Open, а през миналата година спечели и Уимбълдън.

Алкарас също така стана най-младият тенисист достигал до финал на турнири от Големия шлем на трите различни настилки. Испанецът го стори на едва 21 години. На финала Алкарас ще срещне победителя от двойката Карспер Рууд – Александър Зверев.

Вчера пък Стефанос Циципас се оплака от пъшканията на Карлос Алкарас на корта.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес