Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ден на отворените врати за 20-годишнината на областната администрация в Стара Загора

29 януари 2019, 15:38 часа
Реклама

Ученици от основни и средни училища в област Стара Загора посетиха областната администрация за 20-годишнината от създаването й. В Деня на отворените врати се включиха младежи от общините Стара Загора, Казанлък, Чирпан, Мъглиж, Гурково, Николаево, Братя Даскалови, Раднево, Павел баня и Мъглиж.

Областният управител Гергана Микова запозна гостите си със структурата и приоритетите на оглавяваната от нея институция. Те имаха възможност да се запознаят и с работата на служителите от някои отдели и дирекции.

Най-интересен обаче се оказа кабинетът на самия областен управител където учениците имаха възможност да й задават въпроси и да се снимат с нея пред герба на Републиката България и националния флаг и този на Европейския съюз.

Гергана Микова благодари на младежите за посещението и им пожела здраве, успех в образованието и сбъдване на поставените цели и изрази надежда, че ще работят в България, където и да завършат.

Областна администрация в Стара Загора е сформирана през 1999 г., когато се извършва първата административна реформа след промените през 1989 г. С приетия Закон за администрацията в страната се обособяват сегашните 28 области и се определят административните им центрове. 

Анжелина Велчева
Анжелина Велчева Отговорен редактор
Новините днес