Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Заместник-кметът на София по строителството подаде оставка

17 април 2024, 17:29 часа
Реклама

Столичният заместник-кмет с ресор строителство Иван Матов подава оставка. Това той обяви в свой Facebook профил в сряда следобед.

"Подавам оставка като заместник-кмет на София с ресор "Обществено строителство". Благодаря за доверието да поема този отговорен ресор, но поради лични причини няма да мога да продължа да изпълнявам функциите си", написа той.

Няколко часа по-рано общинският съветник от ГЕРБ и зам.-председател на СОС Георги Георгиев съобщи също в пост в социалната мрежа, че Матов е с отнето право да възлага договори за строителство, и настоя за обяснение. 

Иван Матов е строителен инженер, дипломиран в Техническия университет в Мюнхен. Той бе назначен на поста от Васил Терзиев на 25 януари. Неговата Строителна програма за 2024 г., с която се координираха всички ремонти, за да не се прекопава една улица няколко пъти от различни експлоатационни дружества, бе отхвърлена временно на 11 април от ГЕРБ-СДС и БСП в общинския съвет. Кметът на София Васил Терзиев обяви 2 май за неучебен ден

Кметът Терзиев благодари на Матов за професионализма му и обяви, че ресорът се поема от зам.-кмета по финансите Иван Василев до назначаване на титуляр.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес