Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Община Елин Пелин награди първото бебе за 2023 г.

15 февруари 2023, 08:36 часа
Реклама

За седма поредна година Община Елин Пелин организира церемонията „Бебе на годината“, в която се награждава първото родено дете за новата година в общината и останалите януарски бебета.

На 14 февруари 2023 г. в Ритуалната зала на Община Елин Пелин се проведе церемонията по награждаването на първото бебе и всички деца, родени през януари в общината. В празничния ден отец Иван Плещов, предстоятел на храм „Св. Николай Мирликийски Чудотворец“ в гр. Елин Пелин, извърши водосвет за здраве, като благослови новородените и техните родители.

Церемонията бе уважена от д-р Луканова - управител на „МБАЛ Елин Пелин“ ЕООД, д-р Чолакова - управител на „Медицински център I Елин Пелин“ ЕООД, д-р Чорбаджийска – акушер-гинеколог, г-жа Цветанка Игнатова – акушерка, г-жа Гергана Иванова - председател на комисията по „Здравеопазване, образование, култура и вероизповедание, спорт и социални дейности“ към Общински съвет - Елин Пелин, г-жа Анелия Георгиева - директор на Филиал Елин Пелин – „Общинска банка“ АД и г-н Андрей Спасов - Мениджър „Логистика“ в „ДМ България“ ЕООД.

Поздрав към родителите на новородените деца отправи г-жа Райничка Николова, зам.-кмет на Община Елин Пелин с ресор „Образование, хуманитарни и социални дейности“ и председателят на Общинския съвет г-н Николай Плещов, които пожелаха много здраве, успехи и дълголетие на новите жители на общината. "Раждането на децата е поздрав към всички родители, които получават посланието "добре дошли във вечността", тъй като децата са нашето по-добро продължение", заяви г-жа Николова и допълни, че "да си родител е удоволствие, привилегия, но и отговорност". Заместник-кметът с ресор "Образование, хуманитарни и социални дейности" призова родителите да водят и да напътстват децата си, прегръдките им да бъдат закрила и опора за тях. Тя се обърна и към медицинските специалисти, присъстващи на церемонията, като им пожела здраве, да бъдат все така всеотдайни, да продължават да дават надежда на всички родители.

Председателят на Общински съвет - Елин Пелин Николай Плещов отбеляза случаите на чудо на родени и оцелели деца в съседна Турция и Сирия. "Това ни показва, че животът е едно чудо. Това чудо, което имаме, тази жажда за живот, това, което не можем да го опишем с думи, да не го пропиляваме, да го изпълним със смисъл и да го предаваме на поколенията", добави той и посочи, че трябва да се стараем да бъдем добри и да даваме пример на децата, защото без българи, всичко това, което правим, няма никакъв смисъл.

Първото изплакало бебе в община Елин Пелин през 2023 г. е малкият Йоан Стоев от село /гара/ Елин Пелин, роден на 3 януари 2023 г. Родителите му получиха почетен плакет от Община Елин Пелин, заедно с много подаръци от спонсорите на кампанията.

През януари 2023 г. посрещнахме още 16 бебета, в това число и две двойки близнаци. Всички новородени деца получиха подаръци от партньорите на събитието - Общинска банка, фирма "КОЕВ 2005" ЕООД, "ДМ България", "Лидл" и "Т-маркет".

Подаръците за новородените през м. януари 2023 година деца бяха връчени лично на родителите от зам.-кмета на общината г-жа Райничка Николова и председателя на Общински съвет – Елин Пелин г-н Николай Плещов.

Кампанията „Бебе на годината“ се реализира с любезната подкрепа на:

„ДМ - България“ ЕООД, дарили за първото родено дете за 2023 година ваучер на стойност 100 лв. и подаръчни комплекти за всички деца, родени през месец януари;

„Общинска банка АД“, филиал Елин Пелин дарили сребърен с четири монети за първото родено бебенце за 2023 г.;

„Лидл България ЕООД енд ко“ КД, осигурили подаръци за всички новородени деца, на стойност 500 лв.;

„Максима България“ ЕООД, дариха подаръчни комплекти за всички деца, родени през месец януари 2023 г.;

Уважаеми родители, давайте на децата си корени и криле! Корени, за да знаят къде е домът им, криле, за да летят по пътя наречен ЖИВОТ! Пожелаваме на всички новородени да са здрави, да растат в семеен уют и топлина и да реализират всичките си бъдеще стремежи, желания и мечти. На добър път!

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес