Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ето кои ключови булеварди в София ще се ремонтират догодина

17 октомври 2024, 12:40 часа • 708 прочитания

Догодина предстои ремонт на бул. "Александър Стамболийски" с трамвайното трасе, както и ремонт на бул. „Мария Луиза“ заедно с трамвайното трасе от ул. "Козлодуй" до надлез "Надежда". Това съобщи общинският съветник Борис Бонев.

И още ремонти

"През 2025 г. предстои да се ремонтира и бул. "Джеймс Баучер", обявяването на търг за Източната тангента на София, бул. "Копенхаген", ул. "Александър Мицкевич" и много други малки квартални улици и булеварди", каза Бонев.

ОЩЕ: Задръствания ще има докато строим метро и разширяваме улици: Васил Терзиев отговори на критиките (ВИДЕО)

По думите му всичко това се прави, за да се решават отдавна трупаните проблеми с трафика. По всеки един от тези булеварди ще има бус ленти, велоалеи и трамвайни ограничители.

Отговор след критиките от ГЕРБ

Относно критиките на ГЕРБ за липса на договори за пътна маркировка в столицата, скъпи антипаркинг колчета и предпазни парапети, Бонев каза, че и предишното, и настоящото ръководство на общинското дружество "Софинвест", което прави ремонтите, е назначено от ГЕРБ.

ОЩЕ: "София - град на златни колчета": ГЕРБ и Терзиев в задочен спор (ВИДЕО)

По думите му не е коректно да се сравняват цени от 2019 г., които не са актуализирани с инфлацията.

От групата на ПП-ДБ-СС внасят доклад за създаване на общинско предприятие, с което Столичната община да върне в свои ръце поставянето на пътна маркировка, пътни знаци и сигнализация.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес