Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Времето утре - 16 октомври 2024 г.

15 октомври 2024, 16:16 часа • 324 прочитания

На 16 октомври 2024 г. се очаква предимно слънчево време. Какви ще са минималните и максималните температури вижте в прогнозата за времето за сряда. 

Още: Седмична прогноза за времето за 14-20 октомври 2024 г.

Слънчево

Утре ще преобладава слънчево време. По-значителни временни увеличения на облачността ще има преди обяд над североизточната част от страната. Вятърът в цялата страната ще се ориентира от север-североизток, ще е умерен, в Североизточна България – временно силен и с него ще нахлува студен въздух. Дневните температури в повечето места ще се понижат и максималните ще бъдат от 15°-16° в Североизточна България до 21°-23° в Горнотракийската низина и крайните югозападни райони. В София максималната температура ще бъде около 19°. Това съобщи дежурният синоптик от НИМХ.  

Над Черноморието

Преди обяд над Черноморието облачността ще бъде значителна, но след обяд ще започне да се разкъсва и намалява, най-късно по южното крайбрежие. Ще духа умерен северен вятър. Максималните температури ще бъдат между 16° и 18°. Температурата на морската вода е 20°-21°. Вълнението на морето ще се усили и ще бъде 3-4 бала.  

В планините

В планините ще преобладава слънчево време. По-значителни временни увеличения на облачността ще има над източните райони на Стара планина. Ще духа умерен, по високите части – до силен север-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 15°, на 2000 метра - около 8°.  В четвъртък и петък вятърът ще бъде от изток, слаб, в източните райони - предимно от североизток, до умерен. Понижението на температурите ще продължи и средноденонощните ще станат малко по-ниски от обичайните. 

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес