Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Смолян посрещна Бабинден с обичая „миене на ръце”

21 януари 2014, 13:36 часа • 23489 прочитания

С обичая „миене на ръце” в Родилното отделение на Смолянската болница бе отбелязан Денят на родилната помощ, съобщи Агенция Фокус.

Символично на Бабинден бяха измити ръцете на началникът на отделението д-р Стефан Тодоров. От своя страна деца от читалище „Балкански просветител” и представители от пенсионерския клуб в квартал Райково поздравиха лекарите и медицинския персонал с кратка програма.

На празника присъстваха доста гости, сред които народният представител от ГЕРБ д-р Даниела Дариткова, зам.-кметът на Смолян Марин Захариев, представители на Областната управа, на ръководството на болницата и целия екип на Акушеро-гинекологичното отделение.

Пред гостите и своите колеги д-р Тодоров, заяви че са изпратили 2013 г. с близо 600 бебета, като на фона на демографската криза в страната, броят на новородените се запазва. От началото на годината има 30 раждания, което е добър старт.

Зам.-кметът на Смолян Марин Захариев заяви, че лекарите са късметлии и хора, в чиито ръце всеки ден се ражда човешки живот. Той им пожела много здраве, воля и успехи. Захариев  също така апелира към по-младите жители на общината, да създават повече работа на лекарите в Акушеро-гинекологичното отделение. Той още изрази надежда да има повече родени бебета през тази година. Зам.-кметът поднесе по един гербер на всеки член от екипа на отделението.

Ивайла Димитрова
Ивайла Димитрова Отговорен редактор
Новините днес