Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Прогноза за времето - 20 октомври 2024 г. (неделя)

19 октомври 2024, 19:53 часа • 733 прочитания

Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца, още малко ще се повиши, сочи прогнозата за времето за 20 октомври.

Температурите

През нощта ще бъде ясно и почти тихо. В сутрешните часове по долините на Струма и Места ще има ниска облачност или мъгла. Минималните температури ще бъдат между минус 2° и 3° и на места в равнините и котловините ще се образува слана. В София минималната температура ще бъде около 0°.

Утре ще бъде предимно слънчево. По-значителни временни увеличения на облачността ще има над крайните югоизточни райони. Ще духа слаб вятър от изток, в източните райони – до умерен от изток-североизток. Максималните температури ще са между 14° и 19°, в София – около 16°.

Планините

В планините ще бъде слънчево. Ще духа слаб, по високите части – умерен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 12°, на 2000 метра - около 7°.

Черноморие

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. По-значителни временни увеличения на облачността ще има над южното крайбрежие. Ще духа умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще бъдат между 14° и 16°. Температурата на морската вода е около 19°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Източник: Meteo.bg

Пламен Иванов
Пламен Иванов Отговорен редактор
Новините днес