Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Новините: Най-важното за деня, 29 април

29 април 2020, 22:50 часа • 4486 прочитания

Редакционният екип ви представя най-важните новини за 29 април.

РЕШЕНО: УЧЕБНАТА ГОДИНА ЩЕ ПРИКЛЮЧИ ДИСТАНЦИОННО

Учебната година да приключи дистанционно, а учениците да бъдат в училищата за провеждане на изпитите, решиха министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, членовете на Отрасловия съвет за тристранно сътрудничество в образованието и представители на родителски организации.

ЕК ВРЕМЕННО ОСВОБОДИ БЪЛГАРИЯ ОТ НЯКОИ ИЗИСКВАНИЯ КЪМ ПРЕВОЗВАЧИТЕ

Европейската комисия(ЕК) временно освободи България от част от изискванията, свързани с работата на превозвачите. Решението идва в отговор на молба от страната ни.

БОРИСОВ: ЛАГАРД СЕ ЧУВСТВА СИГУРНА, ЗАЩОТО ИМА БЪЛГАРСКА БЦЖ ВАКСИНА (ВИДЕО)

Кристин Лагард сподели, че се чувства сигурна, защото има българска БЦЖ ваксина. Това заяви премиерът Бойко Борисов, цитиран от Нова телевизия. Той сподели, че директорката на Европейската централна банка първа е повдигнала темата.

1447 СА ПОТВЪРДЕНИТЕ СЛУЧАИ НА COVID-19 У НАС, 10 СА НОВИ

1447 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас по данни на Националния оперативен щаб. През днешния ден са доказани още 10 нови случая, като 4 са в област София, 3 в област Кюстендил, 2 в област Враца и 1 в област Русе. Лабораториите продължават да работят.

ПЪРВА ЖЕРТВА НА КОРОНАВИРУСА ОТ ДОМА ЗА СТАРИ ХОРА В ГАРА ОРЕШЕЦ

91-годишен мъж от от Дома за стари хора във видинското село Гара Орешец почина след заразяване с коронавирус. Това е първата жертва в дома, в който към момента са отчетени общо 14 положителни проби, като 3 от тях са на персонала и 11 на обитателите.

ИМА ЛИ СПАСИТЕЛНА ЛОДКА ЗА ВЪЗЛОЖИТЕЛИ И КАК СТАНА БЪРКОТИЯ С ОБЩЕСТВЕНИТЕ ПОРЪЧКИ

Масово задължените по закон възложители на обществени поръчки – общини и държавни органи, в последните дни удължават сроковете за прием и отваряне на оферти. Става въпрос за стотици процедури, сроковете по които се променят и за поредица от методически указания, дадени от Агенцията за обществени поръчки след като се прие Законът за мерките и действията по време на извънредното положение (ЗМДВИП).

РУСИЯ С АМБИЦИОЗЕН ПЛАН ЗА "УСКОРЕНО РАЗВИТИЕ" НА ГЕНЕТИЧНИ ТЕХНОЛОГИИ

Русия започва "ускорено развитие" на генетични технологии. Страната обяви амбициозен план да стане един от световните лидери в тази област до 2027г., съобщава BBC.

САЩ СИ ТРЪГВАТ ОТ АФГАНИСТАН, БЕЗ ДА СА ПОСТИГНАЛИ НИЩО ТРАЙНО СРЕЩУ ТАЛИБАНИТЕ

Два месеца след като САЩ и талибаните подписаха споразумение, което Вашингтон обяви като начин за прекратяване на войната в Афганистан, насилието излиза извън контрол и експерти твърдят, че крехкият мирен процес рискува да се срине.

Райко Павлов
Райко Павлов Отговорен редактор
Новините днес