Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-важните новини за деня: 6 юни 2024 г.

06 юни 2024, 22:00 часа
Реклама

Редакционният екип ви представя най-важните новини за изминалия ден, 6 юни 2024 г.

"УПРАВЛЕНИЕ БЕЗ ДПС МИ СЕ СТРУВА НЕВЪЗМОЖНО": АНАЛИЗ НА ЯНИЦА ПЕТКОВА (ВИДЕО)

Три партии са много близо до второто място на вота в неделя. Интрига за първото няма. 

ЩЕ ГЛАСУВАТЕ ЛИ НА ИЗБОРИТЕ В НЕДЕЛЯ: ACTUALNO.COM СЪБРА ВАШИТЕ МНЕНИЯ (ВИДЕО)

Броени часове остават до изборите 2в1 в неделя. Пред дилема ли са българите дали да отидат до урните или не? От Actualno.com решихме да проверим какви са нагласите на столичани дни преди изборния ден. 

ЕВРОПЕЙСКИ ИЗБОРИ 2024: КОИ СА КАНДИДАТИТЕ ЗА ВЛАСТТА? ВСИЧКИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ (СНИМКИ И ВИДЕО)

В неделя България гласува на избори 2 в 1, а от тях зависи както залогът за бъдещата политическа стабилност или нестабилност в страната, така и представителите на България в Европейския парламент.

ХОРАТА С УВРЕЖДАНИЯ МАСОВО НЕ ЗНАЯТ, ЧЕ МОГАТ ДА ПОЛУЧАТ ГОЛЯМА ПОМОЩ ОТ ДЪРЖАВАТА (ВИДЕО)

Хората с увреждания масово не знаят, че могат да получат голяма помощ от държавата. Това заяви в "Студио Actualno" рехабилитаторът Георги Петлешков, който е приел за своя кауза осигуряването на достъпна среда в България за всички, които изпитват затруднения да се придвижват.

МИНИСТЕРСТВОТО НА ОТБРАНАТА ОТГОВОРИ НА ОПОРКИТЕ НА КОСТАДИН КОСТАДИНОВ

Министерството на отбраната изпрати позиция до медиите, в която обръща внимание на проруските опорки, разпространявани в последните няколко дни от лидера на "Възраждане" Костадин Костадинов.

БЪЛГАРИЯ РЕДОМ ДО САЩ В ИСТОРИЧЕСКИ ОБЩ ПРИЗИВ "ХАМАС" ДА ПРИЕМЕ СПОРАЗУМЕНИЕТО НА БАЙДЪН (СНИМКИ)

Съединените американски щати, заедно с Германия, Франция, Румъния и други държави, включително България, призоваха "Хамас" да приеме предложението на Джо Байдън за мир.

ВЛИЯНИЕТО НА ПУТИН В БЪЛГАРИЯ - ВОЕННИ И ПОЛИТИЧЕСКИ КРЪГОВЕ: УКРАИНСКИ ДОКЛАД

Руското влияние в България отдавна е тема, която предизвиква сериозно внимание – защото то е спомен, но и наследство от времето на комунизма. Етикетът "Държавна сигурност" е исторически спомен, но и нещо, което все още оказва сериозно влияние върху обществено-политическия и икономически живот в България.

НИКЪДЕ НА ИЗТОК ИЗВЪН ХАРКОВСКА ОБЛАСТ УКРАЙНА НЕ УСПЯВА ДА СПРЕ РУСКОТО НАСТЪПЛЕНИЕ (ВИДЕО)

Очевидно е, че украинските въоръжени сили все още не са успели, за разлика от Харковското направление, да спрат настъплението на руснаците в източната оперативна зона - нито в Покровското, нито в Краматорското направление. Това обобщава в свой анализ от 6 юни украинският военен анализатор и о.з. полковник Константин Машовец, който е служил в украинския генщаб.

С ПОМОЩТА НА ЦЪРКВАТА: РУСИЯ НА ПУТИН ОТВЛИЧА УКРАИНСКИ ДЕЦА И ГИ ПРЕВРЪЩА В ЕНИЧАРИ

В първите дни след руската военна инвазия в Украйна децата от интернатите в Донбас са "евакуирани" в Ростовска област. На следващия ден при тях идва главата на Донската митрополия Меркурий. Той раздава сладости на децата и отговаря на въпроси за вярата. Тогава московският патриарх казва, че "децата са се отнесли сериозни към избора на кръстчета" и "изявили желание за приемат тайната на Кръщението". Това е основата на материали на независимите издания DOXA (създадено през 2018 година като платформа за свободно изразяване от руски студенти и срещу ограниченията на режима на Путин) и Kidmapping.

ГОРЧИВО ДЕЖАВЮ: ПУТИН ОТГОВОРИ ДАЛИ ЩЕ НАПАДНЕ НАТО - СЪС СЪЩИТЕ ДУМИ КАТО ЗА УКРАЙНА

Руският диктатор Владимир Путин, заради чиято пълномащабна война в Украйна НАТО затегна отбраната си в Европа, заяви, че Москва не иска да напада Алианса. Така той отговори за евентуална руска атака срещу военния съюз със същите думи, с които преди това отричаше подготовката за нападение срещу Украйна.

ГЕРМАНСКИ ТАНКОВЕ И ВОЙНИЦИ В ЛИТВА РЕСПЕКТИРАТ РУСИЯ (ВИДЕО)

Пабраде, Литва - гръмки артилерийски и танкови изстрели под погледа на прелитащи бойни хеликоптери, всичко това под звуците на хеви рок групата Van Halen от 80-те години на миналия век: Така ще изглежда германският Бундесвер през 2024 г., пише Politico в репортаж от мястото.

НЕ ПРОСТО ИЗТРЕБИТЕЛ: F-35 Е НОВИЯТ ЯДРЕН БОМБАРДИРОВАЧ НА НАТО

В края на май Кралските военновъздушни сили на Нидерландия (RNLAF) обявиха, че техните стелт изтребители F-35A Lightning II са започнали да изпълняват ядрена мисия на НАТО за първи път.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес