Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кой има имен ден днес, 7 юли, 2024 г. Честито!

07 юли 2024, 05:56 часа • 4201 прочитания

Имен ден празнуват днес - 7 юли 2024 г. - Румен, Румяна, Крум, Чавдар, Асен, Аспарух, Ася, Десислава, Недялко, Недялка, Неда, Нелина, Делян, Дельо, Делчо. Честито!

На днешния ден Православната църква почита великомъченица Кириакия – Неделя.

Според народните поверия, ако времето на днешният ден е горещо - зимата ще е дълга и студена. Ако времето е прохладно и дъждовно, ще имаме мека зима.

Имен ден днес, пълен списък на именниците през 2024

Името Недялко е славянско. Произлиза от думата неделя, означаваща седмица. В миналото това име се е давало на мъже, които са родени в неделя.

Името Делян идва от гръцки език и означава хитрец. Според славянския превод означава трудолюбив, работлив човек.

Пожелания за имен ден

Честит имен ден!

Да ти е честито името и много радости да носи на хората около теб. Нека доброто и любовта да надделяват и никога лошо да не видиш.

***

Желая ти прекрасен имен ден, много подаръци днес да получиш и най-вече здраве и любов. Нека нищо не те спира, когато покоряваш най-високите върхове и тези твои постижения бъдат за пример на всички ни.

***

С пожелание за още повече успехи в работата, много любов и разбирателство в семейството и все така да бъдеш душата на компанията сред приятелите.

***

На щастието отвори врати и вкъщи ти го покани.

Живей щастливо всеки ден и с усмивка продължавай все напред.

А аз ти пожелавам Честит имен ден!

***

Честит имен ден!

Продължавай да се трудиш над мечтите си, колкото и луди да изглеждат, а през това време се усмихвай, дори, когато нещата не вървят. Нека твоите постижения те радват и бъдат за добро.

***

Честит имен ден!

Пожелавам ти да намериш източника на вдъхновение, който да те превърне в твореца на собствените ти мечти и да почнеш да ги материализираш една по една.

Сашка Христова
Сашка Христова Отговорен редактор
Новините днес