Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Очаквано зло: Ясен е следващият съперник на Гришо, ако победи Медведев (ВИДЕО)

07 юли 2024, 21:07 часа • 1690 прочитания

Първата ракета на България Григор Димитров може да се изправи срещу водача в световната ранглиста при мъжете Яник Синер на четвъртфиналите на най-стария и престижен турнир Уимбълдън. Преди това хасковлията трябва да отстрани Даниил Медведев.

ОБНОВЕНА: Жалко! Григор Димитров е аут от Уимбълдън заради контузия (ВИДЕО)

Яник Синер може да бъде следващият съперник на Григор Димитров

Поставеният под номер 1 Синер се справи в четвъртия кръг с 14-ия в схемата американец Бен Шелтън с 3:0 (6:2 6:4, 7:6(9)). Двубоят, който се игра при затворен покрив заради дъждовното време в Лондон, което за пореден ден причини много проблеми на организаторите, продължи два часа и десет минути.

ОЩЕ: Григор Димитров: Аз съм най-строгият си критик, каквото и да следва - дайте го насам

Световният номер 1 отстрани Бен Шелтън

Синер нямаше проблеми в първите два сета, които спечели съответно с два и един пробива. В третата част обаче Бен Шелтън стартира страхотно и поведе с 3:0 и 4:1. Яник Синер изравни при 4:4, а при 5:6 отрази сетбол за американеца.

След 6:6 последва интригуващ тайбрек, в който 21-годишният Шелтън пропусна още три възможности да спечели сета, а Яник Синер оползотвори втория си мачбол и стигна до победата. Италианският тенисист ще играе на четвъртфинали на Уимбълдън за трета поредна година.

ОЩЕ: Гришо: Сега от загубите боли много повече, отколкото преди 10 години (ВИДЕО)

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес