Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Маринов: Двама полицаи са задържани за разпространение на наркотици

27 юни 2019, 16:55 часа
Реклама

Има двама задържани полицаи от столично районно управление, потвърди за БГНЕС министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

Двамата униформени са арестувани днес след проведено срещу тях разследване за разпространение на наркотици от Дирекция „Вътрешна сигурност“, в чието полезрение са попаднали още преди няколко месеца.

Вътрешният министър уточни, че сигналът за тяхната престъпна дейност е подаден от Столичната дирекция на вътрешните работи.

Полицаите са служителите на Четвърто районно управление в столицата.

„В момента вървят още процесуално-следствени действия, така че всяка друга информация ще попречи на разследването“, подчерта Маринов и увери, че веднага след приключване на следствените действия МВР и прокуратурата ще излязат с официална информация по случая.

„Както съм казвал и преди – имаме абсолютна непримиримост към такива случаи. За съжаление това са млади служители, на 2-3 години служба.

Ние го наблюдаваме като тенденция, че тези, които постъпват, до 5-тата им година на служба има рисков период, в който има възможност те да се подадат на външен натиск и да тръгнат по лош път“, категоричен е министър Маринов.  

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес