Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Класация: Българските курорти са най-евтините в Европа за лятото

24 април 2015, 12:28 часа • 15581 прочитания

Българския е на първо място в класацията за най-евтината дестинация за лятна почивка, направена от британската пощенска служба. Списъкът е базиран на стойността на въображаема кошница с типичните продукти, необходими за лятната ваканция, а в прочуването са включени 14 европейски курорта.

"България може да не е първата дестинация, за която се сещате за лятна почивка, но това може да се промени, след като бе обявена за най-евтината дестинация е Европа“, пише "Дейли Мейл".

Курортите на българското Черноморие предлагат най-добрата цена за чаша кафе, храна навън и задължителните за лятото- слънцезащитен крем и студена напитка, сочи британското проучването. Въображаемата пазарска кошница, съдържаща десет основни продукти за лятото, България струва 37.39 паунда, което с 13.6% по-малко от миналото лято.

"Най-популярният курорт в България е Слънчев бряг. Той е точно копие на тези в Испания и Гърция“, съобщава вестникът. Също така в статията е споменато, че в страната ни има и няколко популярни ски курорти.

Второ място в класацията заема Алгарв в Португалия с кошница на стойност 44,02 паунда, измествайки испанския курорт Коста дел Сол. Италианският град Соренто заема първото място в позицията с кошница на стойност 101.60 лири, което е почти три пъти по-скъпо, отколкото в България.

 

Росита Илкова
Росита Илкова Отговорен редактор
Новините днес