Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Индиана пак изравни на Маями, серията влиза в решаващ седми мач

02 юни 2013, 10:54 часа • 5924 прочитания

Отборът на "Индиана Пейсърс" нанесе поражение на "Маями Хийт" в шестия мач от финала в Източната конференция на НБА. В Индианаполис домакините спечелиха срещата с 91:77 и изравниха резултата в серията - 3:3 победи, предаде БГНЕС.

С дабъл-дабъл за "пешеходците" се отличиха Рой Хибърт (24 точки и 11 борби) и Дейвид Уест (11 точки и 14 борби), а техният съотборник Пол Джордж помогна много за успеха с 28 точки, 8 асистенции и 5 борби. За "горещите" Леброн Джеймс реализира 29 точки, 7 борби и 6 асистенции.

Пореден отвратителен мач за "Маями" изиграха Дуейн Уейд и Крис Бош, които само до почивката вкараха общо 4 точки, имаха едва една успешна стрелба от 10 опита общо от игра и направиха 4 грешки. Въпреки това в последната четвърт "Маями" свали разликата до само 4 точки след две тройки на резервата Майк Милър, но това се оказа крайно недостатъчно и възпитаниците на Ерик Споелстра има върху какво да мислят преди решаващия мач.

Възпитаниците на Франк Вогъл сега ще имат трудната задача да победят действащия шампион в неговата зала в Маями на 3 юни. Победителят ще спори за титлата със "Сан Антонио Спърс". Финалната серия ще започне в четвъртък, а "шпорите" ще са достатъчно отпочинали, след като спечелиха убедително с 4:0 серията срещу "Мемфис Гризлис" в Западната конференция.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес